Πέθανε ο Βασίλης Κουρτάκης

Δημοσιεύθηκε: 6 Σεπτεμβρίου 2021 23:11
Πέθανε ο Βασίλης Κουρτάκης

Ο Βασίλης Κουρτάκης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 84 ετών και μία ολόκληρη εποχή στην ελληνική οινοποιία κλείνει μαζί του.

«Ο κόσμος του κρασιού στην Ελλάδα σήμερα πενθεί» αναφέρει από την πλευρά της η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής ΕΝΟΑΑ. Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στους οικείους του Β. Κουρτάκης.

Τη δεκαετία του ’60 ο Βασίλης Κουρτάκης άνοιξε το δρόμο του εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα, γυρνώντας από τη Γαλλία με σπουδές Οινολογίας. Και αναλαμβάνοντας την οικογενειακή οινοποιία της Αττικής που εξελίχθηκε σήμερα ως «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» στη μεγαλύτερη οινοποιία της χώρας μας.

Με άγρυπνο μάτι, ευφυής, με δημιουργικό και πηγαίο χιούμορ, με πλήρη γνώση της γεωγραφίας του Ελληνικού και παγκόσμιου αμπελώνα. Υπήρξε ο βασικός θεμελιωτής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Πρόεδρος του επί δωδεκαετία και Επίτιμος Πρόεδρός του.

Κυρίαρχος της οινικής νομοθεσίας, πρωταγωνίστησε στη θεσμική θωράκιση του Ελληνικού κρασιού. Και στη διαμόρφωση της σύγχρονης οινικής μας πραγματικότητας. Εξόπλισε το Σύνδεσμο με οργανωτικές δομές κατά τομείς που έφεραν σπουδαία αποτελέσματα και ανέδειξαν νέα στελέχη.