Πέτρος Φιλιππίδης: Διακόπηκε η δίκη, θα συνεχιστεί αύριο

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

6 Οκτωβρίου 2022 10:33

Διακόπηκε για αύριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, λόγω αδιαθεσίας της προέδρου.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη επρόκειτο να συνεχιστεί σήμερα με την κατάθεση στενής συνεργάτιδας του πρωταγωνιστή όπως και των ηθοποιών Θάλειας Ματίκα, Ζέτας Μακρυπούλια, Αλίνας Κωτσόβουλου, Τάσου Χαλκιά και Ράνιας Σχίζα.

Εντούτοις, η διαδικασία διεκόπη λίγο μετά από την έναρξή της κατόπιν αδιαθεσίας της προέδρου της έδρας.

Οι ηθοποιοί που βρέθηκαν στην αίθουσα (απουσίαζε η Μακρυπούλια) ζήτησαν να πληροφορηθούν πότε θα καταθέσουν τονίζοντας ότι έχουν υποχρεώσεις στο θέατρο.

Η πρόεδρος ζήτησε να βρίσκονται στο δικαστήριο αύριο η Ματίκα και η Κοτσοβούλου, ενώ η Σχιζα και ο Χαλκιάς θα κληθούν στο δικαστήριο το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου για να πουν όσα γνωρίζουν σχετικά με την υπόθεση.

Η Ζέτα Μακρυπούλια μάλλον θα πρέπει να κλητευθεί από την Εισαγγελία, καθώς δεν ήταν γνωστά τα στοιχεία της μέχρι πρότινος.

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να κληθούν για κατάθεση οι Μακρυπούλια, Ματίκα και Κωτσοβούλου, προκειμένου να αποσαφηνίσουν με τις καταθέσεις τους κρίσιμα σημεία που αφορούν στην πρώτη καταγγελία σε βάρος του Φιλιππίδη για βιασμό.

Όπως είχε επισημάνει η εισαγγελέας, η Ματίκα θα πρέπει να κληθεί στο ακροατήριο να καταθέσει καθώς φέρεται να είχε δει την ηθοποιό που καταγγέλλει τον Φιλιππίδη για βιασμό να κλαίει στις τουαλέτες του θεάτρου «Ήβη» και είχαν συνομιλία μεταξύ τους.

Ακόμη, η εισαγγελέας ζήτησε την κλήτευση της Μακρυπούλια προκειμένου να ερωτηθεί για το εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στο θέατρο «Ήβη», όπως υποστηρίζει η καταγγέλλουσα ότι της είχε πει ο κατηγορούμενος.

Για την Κωτσοβούλου η εισαγγελέας ανέφερε ότι θα πρέπει να κληθεί για να διαπιστωθεί εάν μετά από δικό της τηλεφώνημα η καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο «Ήβη».

Τέλος, στο ακροατήριο έχουν κληθεί να καταθέσουν και οι Χαλκιάς και Σχίζα, τους οποίους πρότεινε ως μάρτυρες η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Φιλιππίδη.