Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο μετά την καταδίκη

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

9 Φεβρουαρίου 2023 08:20

Να παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο αποφάσισε για τον Πέτρο Φιλιππίδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση του καταδικασθέντος Πέτρου Φιλιππίδη σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για δύο απόπειρες βιασμού.

Το δικαστήριο όρισε περιοριστικούς όρους για τον ηθοποιό επιβάλλοντας απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Η εισαγγελική πρόταση που αποδέχθηκαν οι δικαστές, θεώρησε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του Φιλιππίδη στον δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι φυγόδικος, δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Οι καταγγελόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η εισαγγελέας Στέλλα Στόγια.

Και συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως χθες το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του επέβαλλε στον Φιλιππίδη κάθειρξη έξι ετών για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε ετών για τη δεύτερη.

Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με ποινή βάσης τα έξι χρόνια και δύο έτη για την έτερη πράξη. 

Νωρίτερα, είχε ζητήσει να μην δεχθεί το δικαστήριο τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση του Φιλιππίδη.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ούτε του σύννομου βίου που αιτήθηκε ο καταδικασθείς ηθοποιός.

«Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996», είπε μεταξύ άλλων.