Συνήγορος Φιλιππίδη: «Κάθε καταγγελία βιασμού πρέπει να τεκμηριώνεται αλλιώς εκφυλίζεται το metoo»

14 Μαΐου 2022 13:25

Πέτρος Φιλιππίδης: Αύριο βγαίνει στο σφυρί το σπίτι του στο Ψυχικό

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη αναφέρθηκε στις καταγγελίες εναντίον του πασίγνωστου ηθοποιού για τον έναν βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού.

Ο κύριος Δημητρακόπουλος ξεκαθάρισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πώς θα πρέπει σύντομα να αποδειχθεί η αθωότητα του απέναντι στις βαρύτατες κατηγορίες

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, είναι σχεδόν ένα χρόνο φυλακισμένος για κατηγορίες που δεν υπάρχουν στοιχεία. Μία καταγγελία που έχει γίνει το 2008 και το 2009, η καταγγέλλουσα η μόνη απόδειξη είναι ο λόγος της και τα λεγόμενα των οικείων της.

Πρέπει να γίνονται οι καταγγελίες σε συγκεκριμένο χρόνο και να τεκμηριώνονται για να μην υπάρχει εκφυλισμός του #Metoo. Είναι τόσο ισχυρό το βίωμα του βιασμού που κάθε γυναίκα θα πρέπει να το καταγγέλλει άμεσα. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αυτό ορίζουν οι νόμοι. Από τα στοιχεία που υπάρχουν, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος. Ειδικά η πρώτη καταγγέλλουσα έχουν πέσει σε τέτοιες αντιφάσεις, που εάν διαβάσει κανείς στη συνέχεια αυτά που είπε, θα το δει και μόνος του ότι είναι αθώος.

Το κοινό που έχουν τα 3 άτομα, προσέγγισαν τον ηθοποιό για να βρουν δουλειά και δεν βρήκαν. Το κίνητρο που έχει μία γυναίκα, και δεν είναι η δημοσιότητα, θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Καμία γυναίκα δεν ανέφερε στο ΣΕΗ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε βιάσει κάποια γυναίκα. Είχαν επισημάνει τον σκληρό χαρακτήρα του, και δεν μιλούν για βιασμό»