Πέτρος Γαϊτάνος: Η αντίθεση στη σάτιρα και η συγνώμη για τις δηλώσεις για τη Χρυσή Αυγή

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

24 Φεβρουαρίου 2023 09:00

O Πέτρος Γαϊτάνος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο κομμάτι της σάτιρας.

Ο γνωστός τραγουδιστής Πέτρος Γαϊτάνος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και κατέστησε σαφές πως δεν εγκρίνει τη σάτιρα και εξήγησε για ποιους λόγους.

«Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαθέσεις αγαθές και είμαι άνθρωπος αυθόρμητος και καθαρός, προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ, αισθάνομαι ότι δεν έχω κρύψει τίποτα και ο κόσμος τα ξέρει όλα για εμένα.

Η γενικότερη εικόνα μου μέσα από τα Μέσα, που είναι ένας πιο συμπυκνωμένος τρόπος επικοινωνίας, είναι λίγο πιο… Δεν μπορείς να κάνεις εύκολα χιούμορ», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Είμαι και λίγο επιφυλακτικός γιατί μέσα στη φθήνια που υπάρχει κι ειδικά στην τηλεόραση, υπάρχει μια ευκολία στο να πάρουν μια φράση και να κάνουν χαβαλέ και αυτό που λένε ‘σάτιρα’.

Είμαι τελείως εναντίον της σάτιρας γιατί θεωρώ ότι κανείς δεν είναι άγιος για να μπορεί να διαχειριστεί αυτό που λέγεται σάτιρα. Γιατί για να μπορέσεις να διαχειριστείς τη σάτιρα πρέπει να είσαι ένας άνθρωπος αγαθός.

Γιατί ποιος μου διασφαλίζει εμένα, πως εσύ που κάνεις σάτιρα, ότι αυτό που λες δεν γίνεται από ιδιοτέλεια ή από πονηριά; Και το έχουμε δει αυτό πάρα πολλές φορές».

Σε άλλο σημείο, αναφέρθηκε στην πίστη του στον Θεό, λέγοντας. «Τροφοδότησα την εικόνα της πίστης μου και το έκανα πάλι με αγαθούς σκοπούς. Αισθανόμουν ότι την περίοδο του Πάσχα, που είναι η πιο ισχυρή περίοδος της εκκλησίας μας, υπάρχει η ευκαιρία να ακουστεί ένας πνευματικός λόγος.

Γιατί με καλούσαν από πολλές εκπομπές εδώ και τριάντα χρόνια, που ξεκίνησα να κάνω το ρεπερτόριο αυτό. Έχω κάνει στην κυριολεξία χιλιάδες εμφανίσεις».

Επίσης, ο τραγουδιστής επανέλαβε ότι δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα για τη Χρυσή Αυγή ήταν λανθασμένες και ζήτησε συγνώμη.

«Δεν είχα καταλάβει πως με αυτό που είπα, έβγαινε η εικόνα ότι εγώ ήμουν υπέρ αυτών των ανθρώπων. Γιατί δεν ήμουν», είπε.