Πέτρος Κόκκαλης: «Τον πατέρα μου τον έχουν στείλει 52 φορές στα δικαστήρια και πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη»

Δημοσιεύθηκε: 12/04/2019 00:20

«Δεν μπορώ να ξέρω τι σημαίνει διαπλοκή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο Πέτρος Κόκκαλης, απoκρινόμενος στην Έλλη Στάη που σχολίασε το ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι το όνομα «Κόκκαλης είναι συνώνυμο με τη διαπλοκή».

Η συζήτησή τους στράφηκε στον «Μπερλουσκονισμό» – ποιος ξεχνάει τo σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον «Καβαλιέρε»  και τα ποδοσφαιρικά της γείτονος. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας έκανε αιχμή, ουσιαστικά απευθυνόμενος στην ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί διαπλοκής, να στραφούν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όσο για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα; «Τον εκτιμώ ιδιαίτερα, έχει μια εξαιρετική ικανότητα να χειρίζεται θέματα. Κράτησε τη χώρα όρθια τέσσερα χρόνια, βγήκαμε στις αγορές», είπε, μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τον Γιάννη Μόραλη, ενώ η Έλλη έδωσε έμφαση στο ότι η σχέση τους χάλασε «βροντωδώς», απάντησε: «Χάλασε γιατί υπηρέτησα τον κόσμο που με ψήφισε στον Πειραιά. Ο συνδυασμός δεν ήταν όπως ξεκίνησε. Οικειοποιήθηκε μια πολιτική που ούτε με εκφράζει, ούτε μου αρέσει».

Εξ ου και κατεβαίνει στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Πέτρος Κόκκαλης, ωστόσο, επισήμανε και ότι ο πατέρας του, Σωκράτης Κόκκαλης έχει «συρθεί», «52 φορές στα δικαστήρια και έχει αθωωθεί». Είπε, δε, ότι, ακριβώς γι’ αυτό «πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη». Αυτές, εξάλλου, οι ατάκες ήταν και η αφορμή για να στραφεί η συζήτηση στον Μαρινάκη, τον Μητσοτάκη, τον «Μπερλουσκονισμό». Με όλα τα παρελκόμενά της.

«Open mind», αλά Έλλη… Μάλιστα. Και το πάρτι, «πακέτο» με τις «σφαγές» (με το βαμβάκι – ή/και όχι) εν όψει εκλογών, συνεχίζεται. Καθ’ όλους τους τρόπους.