Πέτρος Λαγούτης – Μυρτώ Αλικάκη: Η σχέση τους μετά τον χωρισμό, ο εθισμός στον τζόγο και η ενασχόληση του γιου τους με την υποκριτική

Συντάκτης: Newsroom

8 Απριλίου 2024 08:48

Ο Πέτρος Λαγούτης και η Μυρτώ Αλικάκη βρέθηκαν καλεσμένη στην εκπομπή «Τετ Α Τετ» στην Κύπρο με τον Τάσο Τρύφωνος.

Το πρώην ζευγάρι μίλησε για την περίοδο του γάμου του, τους δύο γιους που απέκτησαν μαζί αλλά και για το πώς κατάφεραν να «χτίσουν» μια δυνατή φιλία μετά το τον χωρισμό τους.

 

Πέτρος Λαγούτης – Μυρτώ Αλικάκη: Η πρώτη γνωριμία

Για το πώς γνωρίστηκαν πριν γίνουν ζευγάρι: «Είχε έρθει να δει μια παράσταση στην οποία έπαιζα ως μαθητής ακόμα. Κάπου εκεί “τρακάρουμε” ξανά σε ένα μπαράκι και κάπως λέμε να πάμε για έναν καφέ. Εκεί αρχίζουν όλα», ανέφερε ο Πέτρος Λαγούτης.

«Η αλήθεια είναι ότι ερωτευτήκαμε πάρα πολύ! Η ιστορία απέδειξε ότι ερωτευτήκαμε πολύ και σε μεγάλο βάθος. Ενηλικιωθήκαμε μαζί, ήμασταν και οι δύο πάρα πολύ νέοι», παραδέχτηκε η Μυρτώ Αλικάκη.

Ενώ σε άλλο σημείο o ηθοποιός πρόσθεσε: «Είναι πολύ καλή μου φίλη η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα λέει μια πολύ ωραία κουβέντα “όταν φεύγει από τη μέση το σeξ οι σχέσεις γίνονται καλύτερες”.

Γιατί όταν φεύγει αυτή η κτητικότητα, η απαίτηση να είμαστε ο ένας και μοναδικός στη ζωή του άλλου, ο φόβος μην και δεν είμαστε, αρχίζουν και μένουν τα αγνά συναισθήματα των ανθρώπων και πιστεύω με τη Μυρτώ αυτό έχει συμβεί. Είμαστε δυο άνθρωποι που αγαπιόμαστε, έχουμε δυο παιδιά που τα λατρεύουμε και οι δυο θέλουμε ο ένας το καλό του άλλου. Εγώ νιώθω ότι είναι πιο στέρεη η εμπιστοσύνη».

 

Μυρτώ Αλικάκη: Η εξομολόγηση για την μητρότητα

Η γνωστή ηθοποιός παραδέχτηκε πως τα παιδιά τους είναι και ο βασικός ίσως λόγους που μένει «ζωντανή» η σχέση τους και η επικοινωνία που έχουν σχεδόν καθημερινά: «Αν δεν είχαμε τα παιδιά μπορεί να μη μιλιόμασταν τώρα. Η μητρότητα για μία γυναίκα που θέλει να είναι δημιουργική, αφενός της καλύπτει ένα πολύ σημαντικό υπαρξιακό κομμάτι, αφετέρου της παίρνει και πάρα πολύ ενέργεια.  Νιώθω ότι έχω αφήσει πίσω μου πράγματα επαγγελματικά, αλλά δεν με πειράζει καθόλου γιατί έχω τα αγόρια μου», είπε η Μυρτώ Αλικάκη.

Όσο για τον μεγάλο τους γιο ο οποίος ασχολείται με την υποκριτική: «Η ιδέα ότι ο γιος μας ασχολείται με αυτό το πράγμα με συγκινεί πάρα πολύ. Φαντάζομαι ότι το κάνει για πάρα πολλούς λόγους, ο ίδιος θα τους διαλευκάνει στην πορεία.  Εγώ βλέπω ότι αυτή είναι μία επιλογή που τον έχει φωτίσει», είπε η Μυρτώ Αλικάκη.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τη σημερινή μας σχέση και αυτά είναι τα υπέροχα της ζωής. Ένιωθα ότι τελειώνει η ζωή μου ότι θα πεθάνω ότι μόνο τα παιδιά μου με κρατάνε στη ζωή γιατί ήταν πολύ καιρό που ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα που παλεύαμε και δεν τα καταφέρναμε» συμπλήρωσε η Μυρτώ Αλικάκη.

Πέτρος Λαγούτης – Ο εθισμός με τον τζόγο

Σε ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για το διάστημα που υπήρξε εθισμένος στον Τζόγο, όταν χρειάστηκε να απευθυνθεί στο ΚΕΘΕΑ.

«Η παγίδα που πέφτει ο εθισμένος είναι ότι νομίζει πως, επειδή το θέλει πολύ, θα το καταφέρει περίπου όπως του το λένε. Όχι, δεν έχει περίπου. Οι κανόνες είναι πολύ σκληροί αλλά δεν μπορείς να τους φέρεις στα μέτρα σου. Αν τους φέρεις στα μέτρα σου, θα καταλήξεις εκεί που ξεκίνησες. Δεν έχω το άγχος να μην επιστρέψει αυτό, αν και τίποτα δεν τελειώνει ποτέ οριστικά. Νιώθω όμως ότι έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο, το ξέρω, άφησα πάρα πολύ σκοτάδι πίσω μου και κέρδισα πάρα πολύ φως με αυτό που έκανα…

Το γεγονός ότι έχω αποφοιτήσει από το ΚΕΘΕΑ εδώ και επτά χρόνια και δεν έχω παίξει ούτε ένα ευρώ, δεν το θεωρώ τυχαίο. Με τον ίδιο τρόπο θεωρώ πως, αν ποτέ αποφασίσω να δοκιμάσω να γίνω κοινωνικός παίκτης, δεν θα είναι τυχαίο. Το γεγονός ότι δεν έχω δοκιμάσει, επίσης, δεν είναι τυχαίο».

«Μου πήρε καιρό και δυστυχώς σε αυτά τα στάδια, αν έχεις χρήματα να παίξεις, θα σου πάρει και περισσότερο καιρό. Δηλαδή έφτασα στο σημείο να μην έχω, να δανείζομαι και όπου μπορεί να πέσει ένας τζογαδόρος έπεσα» πρόσθεσε, επίσης, ο Πέτρος Λαγούτης

Τέλος, η Μυρτώ Αλικάκη θυμήθηκε την εποχή την οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία στον πρώτο μεγάλο της τηλεοπτικό ρόλο ως «Αναστασία» στη σειρά του Mega.

«Με τρόμαξε πάρα πολύ η δημοσιότητα. Ένιωσα ότι με αποπροσανατολίζει και αυτό που ήταν το πιο τρομακτικό από όλα ήταν πως ένιωθα ότι όλοι οι άνθρωποι στο δρόμο με βλέπουν με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό ήταν φοβερά τρομακτικό γιατί εγώ είμαι ένα αρκετά ελεύθερο και ανήσυχο πνεύμα. Δεν μπορώ καθόλου τις ταμπέλες», ανέφερε η Μυρτώ Αλικάκη στον Τάσο Τρύφωνος.