Πέτρος Τατσόπουλος: «Μου έκανε μήνυση ο τύπος της trash tv»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

31 Ιανουαρίου 2023 09:34

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου το βράδυ της Δευτέρας.

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή, Φίλιππου Καμπούρη για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Ο Τατσόπουλος σχολίασε κατά τη στιγμή της σύλληψης: «Ο τύπος της trash tv κάνει μήνυση και εγώ θα την περάσω στο τμήμα επειδή ένας τύπος αποφασίζει»

Η σύλληψη έγινε με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά την ολοκλήρωση εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Η στιγμή της σύλληψης καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες. Στα πλάνα φαίνεται η μεγάλη έκπληξη τόσο του Τατσόπουλου αλλά και όσων ήταν δίπλα του εκείνη τη στιγμή.

Ο συγγραφέας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας από όπου αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος σε ανακοίνωσή του τόνισε τα εξής: «Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα.

Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

Και ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης τοποθετήθηκε στο ζήτημα. Σε ανάρτησή του υποστήριξε: «Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω όταν ένας συγγραφέας και πρώην βουλευτής οδηγείται στη ΓΑΔΑ επειδή είπε ελεύθερα τη γνώμη του σε μια ήρεμη και σοβαρή συζήτηση σε κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας».

Ο Καμπούρης απάντησε και στους δύο γράφοντας: «Η άγνοιά σας κυβερνητικέ εκπρόσωπε κ. Οικονόμου και Δήμαρχε Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, σας εκθέτει ανεπανόρθωτα! Λυπάμαι, αλλά είστε εκτός τόπου και χρόνου! Δεν ξέρετε δυστυχώς τι λέτε! Πριν μιλήσετε, θα ήταν φρόνιμο να είχατε τουλάχιστον ενημερωθεί για ποιο λόγο κατέθεσα τη μήνυση!!! Γίνεστε επικίνδυνοι για την Δημοκρατία…».

Ανάρτηση για τη σύλληψη του Τατσόπουλου έκανε και η αρχαιολόγος Αρετή Γεωργιλή, η οποία συμμετείχε στην εκδήλωση του Free Thinking Zone.

«Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν! Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα πάει περίπατο και για μια ακόμη φορά η αστυνομία δείχνει τα… σωστά αντανακλαστικά! Ντροπή!», τόνισε.