Πέτρος Τατσόπουλος: Συνελήφθη μετά από μήνυση του Φίλιππου Καμπούρη! – Αφέθηκε ελεύθερος

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

31 Ιανουαρίου 2023 01:00

Aίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Φίλιππο Καμπούρη.

Στη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Αστυνομία, έπειτα από μήνυση του παρουσιαστή και υποψήφιου βουλευτή Φίλιππου Καμπούρη, για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

Λίγο μετά τις 00:30, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Τατσόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;», η οποία έλαβε χώρα στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι.

Μετά την ολοκλήρωσή της,  άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη του συγγραφέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Η στιγμή της σύλληψης καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες. Στα πλάνα φαίνεται η μεγάλη έκπληξη τόσο του Τατσόπουλου αλλά και όσων ήταν δίπλα του εκείνη τη στιγμή.

Την είδηση της σύλληψης του Τατσόπουλου έκαναν γνωστή οι διοργανωτές της εκδήλωσης με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτήν ανέφεραν: «Μόλις συνέλαβαν με διαδικασία αυτόφωρου τον συγγραφέα Petros Tatsopoulos σε εκδήλωση που είχαμε στο Free Thinking Zone για την παιδεία και τη θρησκεία, μετά από μήνυση που του έγινε για ρατσιστικό λόγο.

Ο Πέτρος φυσικά δεν είπε τίποτα που να εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο. Εξέφρασε με παρρησία και νηφαλιότητα την άποψή του. Ας έρθουν να μας συλλάβουν όλ@ λοιπόν!

Για μια ακόμη φορά η ελευθερία του λόγου σε αυτήν τη χώρα δοκιμάζεται. Ντροπή!».

Η Καμπούρης μήνυσε τον Τατσόπουλο έπειτα από ανάρτηση του συγγραφέα, στην οποία σχολίαζε με ειρωνικό τρόπο τις δηλώσεις υποψήφιου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, που υποστήριξε ότι σώθηκε από θαύμα που έκανε ο άγιος Εφραίμ.

Η ανάρτηση προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Καμπούρη, ο οποίος τον χαρακτήρισε συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας.

«Συκοφάντη και υβριστή της Ορθοδοξίας, που δεν έχεις το Θεό σου και ειρωνεύεσαι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που απείλησε την ίδια μου τη ζωή και το ξεπέρασα με πίστη και υπομονή και τη μάχη που δίνει τώρα η αδελφή μου με τον καρκίνο, τολμάς αναίσχυντε άνθρωπε να προσβάλλεις την υπόστασή μου, τα πιστεύω μου και και την πίστη μου στο Θεό! Στα δικαστήρια θα λογοδοτήσεις για τις απερίγραπτες δηλώσεις σου!».

Σε νεότερη ανάρτησή του, ο Τατσόπουλος είχε χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη τη μήνυση του Καμπούρη, λέγοντας μάλιστα: «Εάν δεν κατάφεραν να με υποχρεώσουν να σιωπήσω με μηνύσεις και αγωγές οι ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, όταν ήταν στα ντουζένια τους, δεν νομίζω ότι θα το καταφέρουν σήμερα οι αστέρες της trash tv και τα υπόλοιπα παρατράγουδα».