Quantcast

Πηνελόπη Πλάκα: «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για μένα»

Συντάκτης: Newsroom

27 Φεβρουαρίου 2026 16:24

Η Πηνελόπη Πλάκα μίλησε για τον ρόλο της στη νέα σειρά «Μια νύχτα μόνο» και μας έδωσε μια γεύση από την πλευρά της που σπάνια βλέπουμε στην τηλεόραση.

«Είμαι η πιο κακιά από όλους και το χαίρομαι πολύ. Ήταν στόχος να κάνω έναν αντιήρωα. Είναι εύκολο να τυποποιηθείς, να μπεις σε κουτάκια. Μου έρχονταν προτάσεις μόνο για γλυκιά κοπέλα, την πρόσχαρη, την ομορφούλα. Θα το κάνω κι αυτό, αλλά ο στόχος μου ήταν να κάνω και κάτι άλλο», είπε, αποκαλύπτοντας πως ένιωσε την ανάγκη να κάνει ένα restart και να πάρει μια ανάσα επαγγελματικά.

Η ίδια μοιράστηκε και τις προσωπικές στιγμές που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: «Ήταν δύσκολη χρονιά το 2023, είχα χωρίσει τότε. Είχα πληγωθεί από μία κατάσταση που δεν μου άρεσε προσωπικά, έπαθα μία συνειδητοποίηση, πού είμαι, πού πάω, τι θέλω από τη ζωή μου, γιατί είμαι τόσο αδύναμη εκεί… Ήταν προσωπικό μέσα μου, είπα θέλω λίγο αέρα, να ξαναδώ ποια είμαι και τι θέλω. Γενικά, νομίζω ότι ζούμε σε μία εποχή που δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Χωρίς να είναι πραγματική επιλογή από μέσα μας αυτά που κάνουμε. Ένιωθα ενοχή, που ένιωθα κουρασμένη. Τώρα, αναπνέω ήρεμα, κοιμάμαι σαν πουλάκι».


Όσο για τον ρόλο της, η Πηνελόπη δηλώνει ενθουσιασμένη: «Το προσπάθησα, δεν ήρθε τυχαία. Είναι ένας ρόλος γεμάτος, που θα μείνει. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω πολλά πράγματα, αργότερα θα δείξει κι άλλα πράγματα, θα νιώσει πολύ πόνο, σωματικά συναισθηματικά. Κάθε ρόλο οφείλουμε να τα καταλάβουμε. Στο ‘Μια νύχτα μόνο’ η Όλγα δεν είναι τόσο καλή ως αρχιτέκτων. Από τον φθόνο της γίνεται μοχθηρή. Αυτό μπορώ να το καταλάβω, όχι να το δικαιολογήσω».

Και φυσικά, δεν αφήνει καμία στιγμή από το παρελθόν της να πάει χαμένη: «Δεν θέλω να αποποιηθώ ό,τι έχω κάνει, είμαι υπερήφανη για τα πάντα. Αλλά νιώθω ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα».

Παράλληλα, η ηθοποιός συνεχίζει να ξεχωρίζει και στο θέατρο με την παράσταση «Οικογένεια Τσεκμέ» στο θέατρο Πόλη. «Είναι μία κωμωδία τρελή, ο κόσμος έχει ανάγκη να το δει και να χαμογελάσει. Έχει το κοινό του κι εμένα μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω διαφορετικά πράγματα», είπε, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κινείται άνετα ανάμεσα σε δραματικούς και κωμικούς ρόλους.