Πηνελόπη Πλάκα: «Όλοι αυτοί που φέρονται έτσι δεν έχουν ζωές και θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές των άλλων»

25 Φεβρουαρίου 2022 09:20

Πηνελόπη Πλάκα: «Όλοι αυτοί που φέρονται έτσι δεν έχουν ζωές και θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές των άλλων»

Η ηθοποιός Πηνελόπη Πλάκα μίλησε στον Ανδρέα Θεοδώρου για τη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, όπου πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά. Παράλληλα ρωτήθηκε αν έχει ποτέ πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς καθώς και για τη σχέση της με τον Πέτρο Φιλιππίδη στα γυρίσματα της σειράς.

Πηνελόπη Πλάκα: «Όλοι αυτοί που φέρονται έτσι δεν έχουν ζωές και θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές των άλλων».

Τελευταία βλέπουμε όλο και περισσότερα περιστατικά γυναικοκτονιών. Υπήρξε ποτέ κάποιος σύντροφός σου που προσπάθησε να καταπατήσει την αξιοπρέπειά σου;

Αυτό το θέμα με συγκλονίζει. Κάθε μέρα ξυπνάω με το βάρος του γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα στην κοινωνία μας. Προσωπικά δεν έχω πέσει θύμα ενός τέτοιου περιστατικού. Παρόλα αυτά και εμείς οι ίδιοι έχουμε λειτουργήσει και σαν θύτες και σαν θύματα σε μικρά καθημερινά πράγματα. Είναι στο χέρι μας να αντιληφθούμε τι έχουμε κάνει λάθος, τι έχουμε κάνει σωστά, τι έχουμε δεχτεί και γιατί.

Αυτό το μάθημα πρέπει να μπει και στα σχολεία. Θυμάμαι στο σχολείο μου να χτυπάει το κουδούνι και να πηγαίνουν τα αγόρια να παίξουν ξύλο. Έχω εικόνες με αίματα στα μάτια μου, φοβόμουν, χτυπούσε η καρδιά μου. Πολλές φορές τα περιστατικά αυτά, όπως βλέπουμε στα κανάλια, καταλήγουν σε θάνατο. Πάντα υπήρχαν όλα αυτά, απλά τώρα οι άνθρωποι άρχισαν να μιλούν γι’ αυτά και να τα προβάλλουν. Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά πάντα οδηγεί στο φως.

Στο παρελθόν συνεργάστηκε με κάποιους από τους καταγγελλόμενους ηθοποιούς, όπως με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ποια ήταν η δική σου εμπειρίας

Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», δεν είχε καταλάβει ούτε εγώ ούτε κανένας μας οτιδήποτε. Ήταν τυπικός στη δουλειά του, χαρούμενος και δεν έδινε κανένα δικαίωμα. Από εκεί και πέρα όλα αυτά που ακούσαμε μας συγκλόνισαν και μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Το δικαστήριο όμως είναι κοντά και η δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της.

Θα ξανασυνεργαζόσουν με κάποιους από αυτούς;

Δεν νομίζω, γιατί δεν θα ένιωθα ωραία και άνετα.

Θεωρείς πως είσαι σε μία ηλικία για να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια;

Από τώρα και μετά ναι. Πιο πολύ αρχίζω να σκέφτομαι το θέμα του παιδιού, όμως όχι του γάμου. Αυτό δεν είναι όνειρό μου. Η δημιουργία οικογένειας είναι όνειρο και χαρά για μένα, αλλά όχι ακόμα. Νιώθω ότι έχω ακόμη χρόνια μπροστά μου.

Δηλαδή προς το παρόν δεν έχει χτυπήσει το βιολογικό σου ρολόι;

Έντονα όχι. Εκεί που πάντως δεν ήμουν αυτής της άποψης, έχω αρχίσει να βλέπω τα παιδάκια και να λέω «φερ’ το μου λίγο να το παίξω παραπάνω».

Παιδί εκτός γάμου θα έκανες;

Ναι αμέ, γιατί όχι. Το παν είναι να δώσεις αγάπη σε ένα παιδί.

Πολλές γυναίκες έχουν επιλέξει τελευταία την μέθοδο της κατάψυξης ωαρίων. Θα το σκεφτόσουν;

Το έχω σκεφτεί πριν δύο χρόνια όταν ξεκίνησα να μαθαίνω για την κατάψυξη ωαρίων. Είχα ρωτήσει τον γιατρό μου, γιατί πρέπει να ενημερωνόμαστε για όλα. Είναι κάτι που το σκέφτηκα και το σκέφτομαι. Αν βρίσκομαι σε μια φάση ζωής που είναι πιο δύσκολο να αποκτήσω παιδί, φυσικά και θα πάω να κάνω κατάψυξη ωαρίων.

Ενώ όταν ρωτήθηκε αν δέχεται ενοχλητικά μηνύματα στα social media, η Πηνελόπη Πλάκα απάντησε:

Προφανώς αραιά και που μπορεί να υπάρχει ένα υποτιμητικό μήνυμα, μία φωτογραφία, μία βρισιά. Δεν απαντάω όμως δεν μπαίνω σε αυτό το τρυπάκι. Όλοι αυτοί που φέρονται έτσι δεν έχουν ζωές και θέλουν να καταστρέψουν τις ζωές των άλλων. Δεν θα τα καταφέρουν όμως.