Plasma Laser

5 Δεκεμβρίου 2023 13:40

Τι είναι η μέθοδος Plasma Pen.
Η μέθοδος Ablase δημιουργεί κλασματικούς τραυματισμούς στο δέρμα με την τεχνολογία Plasma Light , όπου βασίζεται στην παραγωγή ηλεκτρονίων και ιόντων μεταξύ του άκρου της κεφαλής και του ιστού. Η εφαρμογή της μεθόδου γίνεται σε οριακή επαφή της κεφαλής του Plasma Pen από το δέρμα και προκαλεί συρρίκνωση της επιδερμίδας.
Το φως Plsama αντιμετωπίζει την στοχευμένη περιοχή, κλασματικά χωρίς να μεταδίδει ανεπιθύμητη θερμότητα στους περιβάλλοντες ιστούς.
Λόγω της ενέργειας που διοχετεύεται στο κύτταρο προκαλείται αφ ενός η παραγωγή πλάσματος, η διέγερση κολλαγόνου και ελαστίνης και αφετέρου λόγω του τραυματισμού που προαναφέρθηκε προκαλείται ο φυσιολογικός μηχανισμός επούλωσης και επιδιόρθωσης του δέρματος .
Σε κυτταρικό επίπεδο διακρίνεται πλήρης αναδόμηση , στα επιθηλιακά επιδερμικά κύτταρα προκαλείται λόγω της ενέργειας μια στρεσογόνος κατάσταση η οποία μεταφράζεται σε κυτταρική ενέργεια από την οποία θα προκύψει ο νέος ιστός που θα μας δώσει αποτέλεσμα << Lifting>>. Το δέρμα έχει πιο βελτιωμένη όψη , είναι πιο ανορθωμένο.
Η μη επεμβατική μέθοδος Ablase παρέχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην αισθητική ιατρική καθώς αναδιαμορφώνει την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος με ταυτόχρονη σύσφιξη.
Η μέθοδος Ablase χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο παρόμοιο με ένα μικροσκοπικό φως (ιονισμένο αέριο) το οποίο επιδρά στο ηλεκτρικό δυναμικό της μεμβράνης των κυττάρων του δερματικού ιστού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέσα από την διαδικασία επαναδιάταξης των ιόντων εσωτερικά και εξωτερικά της κυτταρικής μεμβράνης εξισορροπείται το ηλεκτρικό δυναμικό της.
Είναι ιδανική για την θεραπεία του δέρματος και του επιδερμικού ιστού χωρίς επίδραση στις γύρω περιοχές, παρεμβαίνει σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί το Laser ή Ραδιοσυχνότητα.
Η τεχνική διαθέτει πιστοποίηση CEO476.

Σε ποιους απευθύνεται η μέθοδος Ablase.
Η μέθοδος Ablase απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που δεν επιθυμούν το χειρουργείο και η καθημερινότητά τους δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν στο σπίτι πάνω από τρις έως πέντε μέρες. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που την καθιστά τόσο δημοφιλή.

Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία και πόσες απαιτούνται.
Η θεραπεία με τη μέθοδο Ablase διαρκεί κατά μέσο όρο δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλοι από μία έως τέσσερις και εξαρτάται από την εκάστοτε περίπτωση. Ωστόσο εάν κριθεί απαραίτητο μπορεί η θεραπεία να συνδυαστεί και με άλλα πρωτόκολλα για πιο γρήγορα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου.
Προσφέρει αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία ενώ παράλληλα είναι ελάχιστα επεμβατικό, σχετικά ανώδυνο με την χρήση τοπικής αναισθητικής αλοιφής και σε πολλά περιστατικά μας δίνει το αποτέλεσμα χειρουργείου.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος.
Η τεχνολογία Plasma Light μπορεί να εφαρμοστεί σε σώμα και πρόσωπο, ενώ οι πιο δημοφιλείς περιοχές είναι η περιοφθαλμική και περιστοματική περιοχή.

Ποιες είναι οι ενδείξεις.
1. Εξάλειψη ρυτίδων στην περιοφθαλμική και περιστοματική περιοχή (ρυτίδες καπνιστή).
2. Αφαιρεί με εξαιρετική επιτυχίας τις ραβδώσεις και τις ραγάδες του σώματος.
3. Εξομαλύνει τις ουλές τις ακμής.
4. Δυσχρωμίες, γεροντικές κηλίδες.
5. Σύσφιξη του δέρματος.
6. Άλλες αισθητικές εφαρμογές.

Η θεραπεία με τη μέθοδο Ablase είναι αυτή η οποία δίνει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που διαρκεί ένα με δύο χρόνια. Έχετε μία πλήρη θεραπεία αναδόμησης προσώπου και σώματος ακόμα και στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως και αυτές γύρο από τα χείλη και τα μάτια μπορούν να αναδομηθούν.

Σαμαρτζή Κυριακή
Αισθητικός – Κοσμητολόγος
Πτυχιούχος Βιοιατρικών Επιστημών