Κωστής Μαραβέγιας: η επιτυχημένη συνεργασία με την Ελπίδα από Τα καλύτερα μας Χρόνια στην μοναδική «Ρίτα» του

17 Απριλίου 2021 14:45

“Η Ρίτα είναι το πρώτο single από ένα άλμπουμ που ετοίμασα στο home studio μου κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης καραντίνας”. Στο πολύ όμορφο βίντεο του τραγουδιού, πρωταγωνιστεί η Εριφύλλη Κιντζόγλου. Είναι γνωστή πλέον σε όλους μας, Ελπίδα Αντωνοπούλου, από την σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερα μας Χρόνια».

Λέει ο Κωστής Μαραβέγιας και συνεχίζει “Με τα παλιά αναλογικά συνθεσάιζερ της εφηβείας μου, με την αγαπημένη μου Stratocaster κιθάρα, με groove box και διάθεση για παιχνίδι και πειραματισμό. Σχεδόν μόνος, στα πέριξ Μετς-Παγκρατίου, παρά κάποιες αραιές επισκέψεις των μουσικών γειτόνων μου”.

Ο τραγουδιστής μέσα από το δικό του σημείωμα υπογραμμίζει “Η Ρίτα είναι η πρώτη μου νιότη, το πάθος και η παρόρμηση με τα καλά και τα κακά τους, η ατόφια σπίθα για ζωή, η μέθεξη και ο διονυσιασμός.

Η μοναχικότητα αυτής της διαδικασίας έφερε μια αναδρομή στο παρελθόν, στα πρώτα χρόνια της μουσικής μου περιπέτειας. Τότε που συστηνόμασταν, τρέχοντας με τα βανάκια σε κάθε φεστιβάλ, πόλη, χωριό, μπαρ, κλαμπ, ταβέρνα της ελληνικής επικράτειας. Με αυτοσχέδια μέσα και την έκδηλη χαρά του ξεκινήματος, της ανακάλυψης, την αυθεντική δίψα για ταξίδι και επικοινωνία μετά μουσικής.

Έτσι έφτιαξα τους ήχους και τους στίχους της Ρίτας.

Αυτό το χρόνο που πέρασε, μου έλειψε η επαφή, η αγκαλιά, ο χορός. Στη Ρίτα και στο άλμπουμ συνολικά, η σωματικότητα είναι η βασική πυξίδα των τραγουδιών μου. Κι αν γκρεμιστούν όλα γύρω μας, εμείς θα τα καταφέρουμε αδέρφια.

Κατάφαση για ζωή.

Ας χορέψουμε.

Κι ας έχει αλλάξει η Ρίτα”.

«