Βασιλιάς Edward VIII

Ως ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Γεώργιου Ε’ ανέλαβε το θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του το 1939. Στους πρώτους κιόλας μήνες της θητείας του έκανε πρόταση γάμου στην Wallis Simpson, μια κοσμική Αμερικάνα που ήταν διαζευμένη δις. Αποφάσισε να εγκαταλείψει το θρόνο για να παντρευτεί την αγαπημένη του και τη θέση του πήρε ο μικρότερος αδερφός του, Γεώργιος ΣΤ’ -ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι 326 μέρες του στο θρόνο τον κάνουν ως τον μονάρχη με την μικρότερη θητεία στην ιστορία της Βρετανίας.

Πριγκίπισσα  Sayako

Τον Νοέμβριο του 2005, η μοναχοκόρη του αυτοκράτορα Akihito και τη αυτοκράτειρας Michiko αποφάσισε να απαρνηθεί τον τίτλο της προκειμένου να παντρευτεί τον πολεοδόμο Yoshiki Kuroda. Παρόλο που έχασε το ρόλο της αλλά κα το δικαίωμα στην περιουσία της ήταν πολύ χαρούμενη με την απόφασή της. “Θέλω να μάθω πολλά διαφορετικά πράγματα και ανυπομονώ για τη νέα μου ζωή” είχε δηλώσει η ίδια.

Πριγκίπισσα Ayako

Το 2018, το νεότερο παιδί της πριγκίπισσας Hisako και του βασιλιά Takamodo (που είναι ξάδερφος του αυτοκράτορα Akihito) απαρνήθηκε τον τίτλο, το αξίωμα και την περιουσία της για να παντρευτεί τον επιχειρηματία Kei Moriya.  “Νιώθω υπέροχα με το πόσο ευλογημένη είμαι” δήλωσε λίγο πριν τον γάμο της που έγινε τον Οκτώβρη του 2018. “Αφήνω την αυτοκρατορία σήμερα αλλά θα στηρίζω πάντα την αυτού μεγαλειότητά τους” είπε.

Πριγκίπισσα Märtha Louise

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας -η μόνη κόρη και το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Harald V  και την βασίλισσας Sonja- αρνήθηκε τον τίτλο της το 2002 για να ζήσει με τα δικά της λεφτά. Λίγο αφότου παντρεύτηκε τον συγγραφέα Ari Behn, άνοιξε τη δική της επιχείρηση και χωρίς τον βασιλικό της τίτλο μπόρεσε να εργαστεί με απόλυτη ελευθερία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώρος