Ποιος είπε στον Τσιτσιπά να φύγει από τα social media;

29 Σεπτεμβρίου 2019 09:22

Τσιτσιπάς

Την απόφαση να μείνει «εκτός» από τα social media, για κάποιο χρονικό διάστημα, έλαβε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. «Εγκαταλείπω, ίσως τα ξαναπούμε σε ένα μήνα ή ένα χρόνο. Αντίο παιδιά!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter το «χρυσό» παιδί του ελληνικού τένις. Για πολλούς ήταν αναμενόμενη η απόφασή του, προκειμένου να επικεντρωθεί ξανά στον στόχο του που δεν είναι άλλος από την κορυφή του κόσμου στο άθλημά του. Το θέμα είναι βέβαια, αν πρόκειται για αποκλειστικά δική του απόφαση ή αν έβαλε κι άλλος το χεράκι του σε αυτό…

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση έπειτα από το εκπληκτικό ξεπέταγμά του που ανάγκασε όλο τον πλανήτη να ασχοληθεί μαζί του. Κάποιες ήττες που έκανε θεωρήθηκαν εκτός προγράμματος με αποτέλεσμα να μείνει από πολύ νωρίς έξω από σημαντικά τουρνουά και σιγά-σιγά να υποχωρεί η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Θρύλοι του τένις, όπως για παράδειγμα ο Ρότζερ Φέντερερ, αφού έπλεξαν το εγκώμιο του Έλληνα τενίστα, τόνισαν ότι η κάμψη που παρουσιάζει είναι φυσιολογική. «Κι εμένα μου έχει τύχει», είπε χαρακτηριστικά ο Ελβετός βασιλιάς των κορτ. Κάποιοι άλλοι βέβαια έκαναν λόγο για αποπροσανατολισμό του Στέφανου που φαίνεται ότι δεν ξέρει τι κάνει στο γήπεδο, εκφράζοντας την ανησυχία τους για ένα αστέρι που πρέπει να αξιοποιηθεί και όχι να σβήσει.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ρόλο (και μάλιστα σημαντικό) σε αυτήν την κάμψη του έπαιξε ο χωρισμός του από τη Μαρία Σάκκαρη που τον επηρέασε αρκετά και χρειάστηκε χρόνο μέχρι να αρχίσει να συνέρχεται.

Τσιτσιπάς

Ο ρόλος του πατέρα του

Ο Τσιτσιπάς λοιπόν πήρε την απόφαση να «κλείσει» τους λογαριασμούς του στα social media. Αυτό σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν μόνο δική του απόφαση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο πατέρας του Τάσος. Ο τελευταίος, παλιός τενίστας και ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από όλους τον Στέφανο, αφού είναι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο αντιλήφθηκε ότι η υπέρμετρη προβολή στα social media μόνο κακό κάνει στο παιδί του. Ειδικά, τα ποσταρίσματά του που είχαν έμμεση αναφορά στη σχέση του με τη Σάκκαρη τον αποπροσανατόλιζαν, με αποτέλεσμα να αρχίζει να χάνει τη λάμψη που τον διέκρινε και έκανε όλο τον πλανήτη να υποκλίνεται στο ταλέντο του.

Η εντολή του ήταν ξεκάθαρη και δεν χωρούσε καμία παρερμηνεία. «Αν θες να ξαναβρείς τον εαυτό σου, τότε σταμάτησε τα social media. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αποτοξίνωση και θα δεις ότι αν επικεντρωθείς σε αυτό που αγαπάς, τότε θα γίνεις αυτός που έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει. Το μυαλό σου πρέπει να είναι στο τένις», ήταν τα λόγια του πατέρα του και ο Στέφανος ακολούθησε πιστά τη συμβουλή-εντολή του.

Ο Τσιτσιπάς αποφάσισε λοιπόν να κάνει «αποτοξίνωση» από τα Social Media και να απέχει για κάποιον καιρό. Αυτή η κίνηση σύμφωνα με τον ίδιο θα τον βοηθήσει να απεμπλακεί από τον πλασματικό κόσμο των social media, να καθαρίσει το μυαλό του και να αφοσιωθεί στην καριέρα του.

Τσιτσιπάς

«Εγκαταλείπω»

Λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησαν βίντεο από τον γυμναστή του, Χρήστο Φιωτάκη, που τον έδειχναν να σβήνει από το κινητό του τις εφαρμογές Facebook, Instagram, Twitter και Messenger, ο διάσημος παίκτης του τένις μίλησε για την απόφασή του αποκαλύπτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

«Ο λόγος που αποφάσισα να το κάνω αυτό είναι για να ανανεωθώ, να έρθω πιο κοντά με ανθρώπους που μετράνε για μένα και όχι να είμαι συγκεντρωμένος σε ανθρώπους που δε γνωρίζω, σε ανθρώπους που δεν έχουμε κάποια σχέση.

Κάνοντάς το αυτό θα έχω περισσότερο χρόνο για τους αγαπημένους μου ανθρώπους, τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζομαι περισσότερο.

Δεν νομίζω να το μετανιώσω, γιατί είναι σαν απεξάρτηση… είναι απεξάρτηση. Είμαι σίγουρος πως θα με κάνει να αισθανθώ καλύτερα, θα μείνω έκπληκτος αν δεν συμβεί αυτό. Δεν ζούμε τις στιγμές και αυτό είναι που με τρομάζει – θέλω να είμαι παρών».

“Εγκαταλείπω, ίσως τα ξαναπούμε σε ένα μήνα ή ένα χρόνο. Αντίο παιδιά!”, έγραψε ο 21χρονος τενίστας.