Ποιος και γιατί προσβάλλει τον Κώστα Γαβρά

Δημοσιεύθηκε: 15/04/2019 02:00

Είναι αδιανόητο. Σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον. Ένας άνθρωπος που μόνο και μόνο το «Ζ» να λάβεις υπόψη σου, έχει γράψει χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου να υφίσταται προσβολές. Και όμως, υπάρχουν άνθρωποι που προσβάλλουν τον Κώστα Γαβρά.

Ποιοι είναι αυτοί, εξηγεί ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σχετικά με δημοσιεύματα για την υπαγωγή κινηματογραφικής ταινίας του στις προβλέψεις του Νόμου για την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ο οποίος ζει μόνιμα στη Γαλλία και έχει βραβευθεί με ταινίες του στα Φεστιβάλ Καννών και Βερολίνου και έχει αποσπάσει βραβεία Όσκαρ, BAFTA και Cesar δήλωσε:
«Κάνω ταινίες εδώ και πενήντα χρόνια. Έχω κριθεί τόσο εγώ όσο και οι ταινίες μου με τον χειρότερο αλλά και με τον καλύτερο τρόπο. Ποτέ, όμως, δεν γράφτηκε ότι χρηματοδοτήθηκα από μια κυβέρνηση για να προωθήσω την πολιτική της ή τα σχέδια της. Συνέβη αυτό στην Ελλάδα όπου ήρθα να γυρίσω ταινία για πρώτη φορά. Ένα μέρος του τύπου της χώρας από την οποία κατάγομαι με προσβάλλει με τον χειρότερο τρόπο».

Όσα δεν φτάνει η αλεπού κύριε Γαβρά… Ουδέν – περαιτέρω – σχόλιο.

TIP

Εδώ να υπενθυμίσω ότι ο σκηνοθέτης έχει ξεκινήσει ταινία με θέμα το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας απ’ τον Αλέξη Τσίπρα. Απ’ τους βασικούς πρωταγωνιστές του, δε, είναι ο Χρήστος Λούλης ως Γιάνης Βαρουφάκης.

ΝΤΟΝ.Α.