Πόπη Αστεριάδη: «Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους για να πούμε τα απαγορευμένα λόγω χούντας – Υπήρχε λογοκρισία»

22 Νοεμβρίου 2021 20:15

Πόπη Αστεριάδη: «Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους για να πούμε τα απαγορευμένα λόγω χούντας - Υπήρχε λογοκρισία»

Η Πόπη Αστεριάδη ήταν η χθεσινή καλεσμένη της εκπομπής «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση. Μίλησε για την πολυτάραχη ζωή της, για το Νέο Κύμα και για την ιστορική πλέον Απανεμιά της.

Πόπη Αστεριάδη: «Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους για να πούμε τα απαγορευμένα λόγω χούντας Υπήρχε λογοκρισία».

Η Πόπη Αστεριάδη  θυμήθηκε τις συνεργασίες -σταθμούς στην πορεία της. Όπως αυτή με τον Κωνσταντίνο Βήτα, τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα. Ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή.

Αναφερθηκε στην απόφασή της να αποκτήσει τις κόρες της, χωρίς να παντρευτεί, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησε στη συνέχεια.  Η ζωή της άρχισε να αλλάζει μετά την εμφάνιση που έκανε στα ταλέντα του Οικονομίδη, σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων

Αργότερα ήρθε η περιοδεία με τον Καζαντζίδη και τη Μαρινέλλα και λίγο καιρό μετά μπήκε στη ζωή της ο Αλέκος Πατσιφάς, ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας LYRA και εμπνευστής του Νέου Κύματος. Της άλλαξε την εμφάνιση, καθιερώνοντας το «a la garçon» κούρεμα, ενώ υπό την καθοδήγησή του οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη.

 Η αγάπη της για το τραγούδι την οδήγησε να αγοράσει τη δική της μπουάτ με τα χρήματα που πήρε τραγουδώντας στο πάρτι ενός επιχειρηματία.

Κατά το διάστημα της επταετίας είχαν βρει τον τρόπο για να μπορούν να τραγουδήσουν απαγορευμένα τραγούδια στις μπουάτ

«Τους λέγαμε θα πούμε Χατζηδάκη και τραγουδούσαμε Θεοδωράκη. Προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους για να πούμε τα απαγορευμένα λόγω χούντας. Υπήρχε λογοκρισία».