Οδοφράγματα στα Εξάρχεια, φωτιές και μολότοφ στη συμπρωτεύουσα: τι γίνεται τώρα στις πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου

6 Δεκεμβρίου 2018 20:59

Kινδύνεψε κόσμος. Με οδοφράγματα, που άρχισαν να στήνουν αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια το απόγευμα ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.  Ιισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο προκειμένου να αποτραπεί προσπάθεια κατάληψης.
Την ίδια ώρα, στα Προπύλαια  η συγκέντρωση στη μνήμη του  ξεκίνησε λίγο πριν από τς έξι το απόγευμα. Αποτέλεσμα: λίγα λεπτά  αργότερα έκλεισε και η Πανεπιστημίου, μετά τη Στουρνάρη.  Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Η πορεία από τα Προπύλαια ξεκίνησε περίπου στις εξίμισι το απόγευμα με τους διαδηλωτές να κινούνται προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο Ζακ Κωστόπουλος.  Περίπου την ίδια ώρα η κυκλοφορία αποκλείσθηκε στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, έγιναν συνολικά 24 προσαγωγές.
Και στην Θεσσαλονίκη, όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με αφετηρία την Καμάρα. Ήδη έχουν πέσει μολότοφ, ενώ οι αντιεξουσιαστές συγκρούονται με τα ματ. Από την άλλη, η ατμόσφαιρα στην πλατεία Κλαυθμώνος, λόγω των χημικών που έπεσαν, είναι αποπνικτική.  Ας ελπίσουμε να μην καταστρέψουν εντελώς πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, Πολυτεχνείο και Αριστοτέλειο. Το τελευταίο το επισημαίνουμε γιατί στην Θεσσαλονίκη έγινε κατάληψη της Θεολογικής Σχολής από κουκουλοφόρους, που πετούσαν πέτρες προς κάθε κατεύθυνση και βέβαια επιστράτευσαν αυτοσχέδιες μολότοφ.

xrch3
xrch2
xrch4
xrch1