Μάθε γιατί το πόριτζ είναι το Νο 1 superfood

Δημοσιεύθηκε: 25/02/2019 20:46
Μάθε γιατί το πόριτζ είναι το Νο 1 superfood

Καταρχάς, γιατί να προτιμήσεις πόριτζ ή αλλιώς κρέμα ή χυλό βρώμης για πρωινό. Όπως οι Βρετανοί δηλαδή (στην πλειονότητά τους, τουλάχιστον–και μάλιστα από… πάντα).  Διότι πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη επιλογή για πρωινό, στην οποία μπορείς να προσθέσεις οτιδήποτε, κυριολεκτικά, επιθυμείς αφού είναι γευστικά ευμετάβλητο. Μπορεί να γίνει και γλυκό και αλμυρό.

Δεύτερον: Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένη βρώμη περιέχει περίπου 150 θερμίδες, 4 γραμμάρια φυτικών ινών (σε αναλογία 1 προ1 διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών) και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ακριβώς το καθιστά ιδανικό και για σωστή διατροφή και για να πάρεις την απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου ν’ ανταποκριθείς με όρεξη στις υποχρεώσεις του 24ώρου. Τρίτον – και σημαντικότερο: Είναι χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε κορεσμό, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Αποτέλεσμα: βελτιώνει την διαδικασία της πέψης και συντελεί μαγικά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και της χοληστερόλης του αίματος. Μισό φλιτζάνι πόριτζ περιέχει 3 γραμμάρια διαιτητικών ινών. Είναι άκρως χορταστικό και διαιτητικό, με άλλα λόγια. Θες και τέταρτο λόγο για να το επιλέξεις;

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT