Πως είναι σήμερα το κοριτσάκι που ενσάρκωσε την Ματίλντα

16 Δεκεμβρίου 2020 23:40

Γνώρισε την επιτυχία σε πολύ μικρή ηλικία όταν  ενσάρκωσε τη Ματίλντα στο ομώνυμο φιλμ του 1996, το οποίο και απογείωσε τη φήμη της. Η Μάρα Γουίλσον μπορεί να έζησε την λάμψη της μεγάλης οθόνης , όμως έκτοτε πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά και ίσως ακόμη πιο δύσκολα εφηβικά χρόνια, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον ρόλο της παντοδύναμης Ματίλντα που μπορούσε να κινεί αντικείμενα με το μυαλό της στη διασκευή του κλασικού παιδικού μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ. Το μυθιστόρημα ανέλαβε να φέρει στη μεγάλη οθόνη ο Ντάνι Ντεβίτο πριν από 24 ολόκληρα χρόνια, ενώ το απολαύσαμε και στην Ελλάδα στο θέατρο, υπό τισ σκηνοθετικές οδηγίες της Θέμις Μαρσέλου με την Νάντια Κοντογιώργη στον ρόλο της δασκάλας και με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον ρόλο της μοχθηρής διευθύντριας.

Όπως λέει σήμερα η Γουίλσον, ήθελε πολύ να γίνει σαν τη Ματίλντα. Το μικρό κοριτσάκι με το καρέ καστανό μαλλί και την κορδέλα εμφανίστηκε και σε κωμωδία με τον Ρόμπι Γουίλιαμς, υποδυόμενη την κόρη του στο «Μις Ντάμπφαϊρ». ια χρόνια ένιωθε πως ο κόσμος γύρω της τη συμπαθούσε για τους χαρακτήρες που είχε υποδυθεί σαν παιδί. Από το 2000 ακόμη, η Γουίλσον αποφάσισε να αφήσει πίσω της την υποκριτική και να ασχοληθεί περισσότερο με τη συγγραφή. Πριν από μερικά χρόνια έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πού είμαι σήμερα;», στο οποίο περιγράφει όλα όσα βίωσε ως ένα παιδί-θαύμα, από τα δεκάδες της δεκαετίας του ’90, τα οποία και κατέληξαν να δυσκολεύονται πολύ στην πραγματική τους ζωή.

Η μεγάλη απώλεια της μητέρας της 
Αν και έγινε διάσημη σε όλο τον πλανήτη σε ηλικία μόλις 6 ετών, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα έχασε τη μητέρα της. «Ήμουν καταθλιπτική, αγχωμένη, μετά βίας θυμάμαι την κυκλοφορία του ”Ματίλντα” στους κινηματογράφους», λέει σήμερα η Γουίλσον. Όπως είπε, ένιωθε πως δεν θα ήθελε να συνεχίσει να παίζει στον κινηματογράφο, ωστόσο ο θάνατος της μητέρας της την έκανε να «στηριχτεί» στην υποκριτική. Όσο για την «κατάρα» των παιδιών στη βιομηχανία του θεάματος, η Γουίλσον θυμάται πως στα 13 της το σώμα της άλλαζε και έτσι ήταν δύσκολο να αναλάβει ρόλους μικρών κοριτσιών. «Δεν ήμουν τόσο γλυκιά γιατί έμοιαζα κάτι μεταξύ παιδιού και ενηλίκου -καθώς έμπαινε στην εφηβεία. Δεν ήξεραν τι να με κάνουν και το ήξερα, το ένιωσα και με πλήγωνε», λέει.