Ποσό ρεκόρ για τη Χρυσή Σφαίρα της Marylin Monroe, πουλήθηκε για 250.000 δολάρια!

21 Νοεμβρίου 2018 15:19

Αντί του αστρονομικού ποσού των 250.000 δολαρίων πουλήθηκε η Χρυσή Σφαίρα της Marilyn Monroe στη δημοπρασία Julien’s Auctions που πραγματοποιήθηκε στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας.

Το αγαλματίδιο που έλαβε το 1961 η Αμερικανίδα σταρ στην κατηγορία «World Film Favorite Female» από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, έγραψε ιστορία ως η Χρυσή Σφαίρα, η οποία πουλήθηκε σε δημοπρασία με το υψηλότερο τίμημα!

Η μαύρη διθέσια Ford Thunderbird του 1956 που ανήκε στην ίδια, δόθηκε για 490.000 δολάρια στη δημοπρασία «Icons & Idols: Hollywood». Η ηθοποιός είχε φωτογραφηθεί να οδηγεί το συγκεκριμένο όχημα με τον σύζυγό της, τον θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller, λίγο μετά τον γάμο τους το 1956. Η Μονρόε είχε το αυτοκίνητο για έξι χρόνια, έως λίγο πριν από τον θάνατό της το 1962.

Ο Ντάρεν Τζούλιεν, πρόεδρος της Julien’s Auctions, δήλωσε ότι το αμάξι δεν είναι μόνο «ένα κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου αλλά κουβαλά τη γοητεία, τον ρομαντισμό και την τραγική ιστορία ενός αληθινού θρύλου του Χόλιγουντ».

Τέλος, το αντίγραφο από το πρώτο τεύχος του «Playboy», στο εξώφυλλο του οποίου εμφανίζεται η Monroe και φέρει την υπογραφή του εκδότη του Hugh Hefner, πουλήθηκε προς 32.000 δολάρια, μαζί με μια σειρά από άλλα αντικείμενα που ανήκαν στην Αμερικανίδα ηθοποιό.