Πού συνάντησε ο Αριστοτέλης τον Φρανκ Σινάτρα στην Αθήνα;

6 Δεκεμβρίου 2019 16:52

Ωνασ

Στέκει περήφανο πάντα στη Βασιλίσσης Σοφίας και αποτελεί ένα ορόσημο για την Αθήνα…
Το Hilton ήταν το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Ελλάδα και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε κεντρικό σημείο συνάντησης σημαντικών ανθρώπων, αλλά και τόπος διεξαγωγής ειδικής σημασίας γεγονότων.

χιλτ
Τα πρώτα επίσημα εγκαίνια του Hilton έγιναν στις 20 Απριλίου 1963 και αυτό αποτέλεσε ένα σπουδαίο γεγονός για την πόλη, καθώς αποτελούσε ένα πρωτοφανές γεγονός για τα δεδομένα της Αθήνας εκείνης της εποχής.
Ακόμη και σήμερα, η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα αποτελεί μία από τις κορυφαίες στην Ελλάδα, ξεχωρίζοντας για την πολυτέλειά της, ενώ στέκει επιβλητική στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, στην κορυφή του ψηλού κτιρίου βρίσκεται ένα από τα πιο φημισμένα μπαρ της πόλης, ανοιχτό στο κοινό, που θέλει να πάρει μια γεύση από το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο.

χιλτ
Γιατί το εμβληματικό ξενοδοχείο δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία της χώρας, κουβαλά επιπλέον και μια σπουδαία και «βαριά» ιστορία. Το ξενοδοχείο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1963, έμελλε να αποτελέσει ορόσημο για την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της Αθήνας.