Η τέλεια άσκηση για ν’ ανακτήσεις τους κοιλιακούς σου μετά τη γέννα

19 Δεκεμβρίου 2018 17:22

Αναρωτιέσαι πότε θα αποκτήσεις ξανά σφιχτή κοιλιά μετά την εγκυμοσύνη; Κατ’ αρχάς, κάνε υπομονή! Μην ξεχνάς πως όπως το σώμα σου πέρασε 9 μήνες αλλαγών μέχρι να γεννήσεις, έτσι χρειάζεται χρόνο για να επανέλθει στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση.

Η ιδανική άσκηση pilates για σφιχτή κοιλιά μετά την εγκυμοσύνη

«Το pilates συνιστά ολιστική γυμναστική που σε βοηθά να διορθώσεις τη στάση του σώματος. Γι’ αυτό χρησιμοποιείς την κίνηση, την ενέργεια από το κέντρο του σώματος (την κοιλιά και τη μέση) προς τα άκρα», εξηγεί η Ευγενία Παπαδοπούλου, κινησιολόγος-power pilates teacher trainer. «Δοκίμασε αυτή την άσκηση για σφιχτή κοιλιά μετά την εγκυμοσύνη και αν την κάνεις τακτικά θα δεις τη διαφορά – αν όχι στη ζυγαριά, στον καθρέφτη και στα ρούχα σου».

Πώς θα κάνεις την άσκηση

  • Ξάπλωσε ανάσκελα, φέρε τα πόδια λυγισμένα στο στήθος και ανασήκωσε το κεφάλι κρατώντας το βλέμμα σου ευθεία και προς τα πάνω για να μην επιβαρύνεις τον αυχένα, λέει στο shape.gr. Από τη βάση της ωμοπλάτης μέχρι τα ισχία, ο κορμός σου πρέπει να εφάπτεται με το δάπεδο.
  • Τέντωσε το δεξί πόδι ψηλά σε γωνία περίπου 90 μοιρών με τον κορμό – αν η φυσική σου κατάσταση το επιτρέπει δυσκόλεψε την άσκηση κατεβάζοντάς το πιο χαμηλά, αλλά όχι κάτω από τις 45 μοίρες. Με το άλλο πόδι να παραμένει λυγισμένο στο έδαφος, ακούμπησε τα δυο σου χέρια επάνω στο λυγισμένο γόνατο.
  • Από αυτή τη θέση κάνε αλλαγές στα πόδια και τα χέρια.