Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αιφνιδιαστικό ταξίδι στην Πολωνία

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

23 Μαρτίου 2023 08:21

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Πολωνία πραγματοποιεί από χθες ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ συνάντησε Βρετανούς και Ουκρανούς στρατιώτες, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη στην Ουκρανία εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής, προτού βρεθεί στο πλευρό ουκρανών προσφύγων και ακούσει τις δραματικές περιγραφές τους από τον πόλεμο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ταξίδεψε στο Ζέσουφ της νότιας Πολωνίας για να συναντήσει τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Μάριους Μπλάστσακ και να μιλήσει σε μέλη της βρετανικής και πολωνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκονται στην περιοχή.

Η παρουσία βρετανικής στρατιωτικής δύναμης στην Πολωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η επίσκεψη του διαδόχου του βρετανικού θρόνου δεν είχε προαναγγελθεί και όπως είναι αναμενόμενο, οι πολωνικές Αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ώστε να μη συμβεί κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο.

«Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τους Πολωνούς και τους Βρετανούς στρατιώτες που συνεργάζονται στενά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Και πρόσθεσε: «Κάνετε μια πολύ σημαντική δουλειά εδώ έξω και η υπεράσπιση των ελευθεριών μας είναι πολύ σημαντική και όλοι στην πατρίδα σας υποστηρίζουν απόλυτα».

Ο πρίγκιπας συμπλήρωσε ότι ήθελε να τους ευχαριστήσει προσωπικά για το γεγονός ότι «κρατούν τους πάντες ασφαλείς» και παράλληλα «παρακολουθούν τι συμβαίνει».

Υπογραμμίζοντας ότι η ανθρωπιά που επέδειξε ο πολωνικός λαός στο δράμα των Ουκρανών προσφύγων αποτελεί πηγή έμπνευσης, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου τόνισε: «Ανοίξατε τις καρδιές και τα σπίτια σας».

Επόμενος σταθμός του πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι η Βαρσοβία, όπου θα επισκεφθεί κέντρο φιλοξενίας περίπου 300 γυναικόπαιδων από την Ουκρανία.

Σήμερα Πέμπτη, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως είχε κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας κατά την επίσκεψή της στην πολωνική πρωτεύουσα το 1996 και ακολούθως θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.