Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Οι… αρχαίοι Έλληνες την αναδεικνύουν ομορφότερη εστεμμένη

12 Οκτωβρίου 2020 20:00

«Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ωραιότερη που έχει περάσει μέχρι σήμερα από τα βασιλικά ανάκτορα ανα την υφήλιο;»

Η «Χρυσή Αναλογία», που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, καθορίζει τις τέλειες αναλογίες προσώπου – Η «Lady D» έρχεται πρώτη, μπροστά από την βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας και την Γκρέις Κέλι

Στην ερώτηση: «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ωραιότερη που έχει περάσει μέχρι σήμερα από τα βασιλικά ανάκτορα ανα την υφήλιο;», η απάντηση είναι μία: η «πριγκίπισσα του λαού», Νταϊάνα, μητέρα του Ουίλιαμ και του Χάρι, σύμφωνα με αρχαιοελληνική μαθηματική φόρμουλα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Στην κορυφή της λίστας με τις ομορφότερες πριγκίπισσες και βασίλισσες όλων των εποχών φιγουράρει το όνομα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας της Βρετανίας, όπως εξηγεί ο κορυφαίος πλαστικός χειρουργός, καθηγητής Τζούλιαν Ντε Σίλβα.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου νυν και πρώην εστεμμένων, με βάση έναν περίπλοκο μαθηματικό κανόνα, την «Χρυσή Αναλογία», η Νταϊάνα… βάζει τα γυαλιά σε όλες. Η «Χρυσή Αναλογία» χρησιμοποιείται πιο συχνά στη γεωμετρία, στην τέχνη και στην αρχιτεκτονική για τον υπολογισμό της σχέσης δύο μετρήσεων οποιουδήποτε είδους.

Η «Χρυσή Αναλογία» υπολογίζει το μέγεθος, την αναλογία και τη συμμετρία του μετώπου, του φρυδιού, του σχήματος του προσώπου, της βάσης της μύτης / του χείλους, του πηγουνιού, των χειλιών, του πλάτους / μήκους της μύτης, της θέσης των ματιών και της περιοχής του φρυδιού -και στη συνέχεια δίνει βαθμολογία 100%.

 

Η μέθοδος έχει εφαρμοστεί, για να δούμε αν η ομορφιά μπορεί να αποδειχθεί με την βοήθεια των μαθηματικών, μετρώντας εννέα χαρακτηριστικά του προσώπου και την απόσταση που έχει το ένα από το άλλο άλλο. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, η πριγκίπισσα Νταιάνα συγκέντρωσε βαθμολογία 89,05%.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας πέτυχε υψηλή βαθμολογία στις αναλογίες, όπως το πλάτος της μύτης / το χείλος της (96,6%), η θέση των ματιών (94%) και το μέτωπο (91%). Όμως, έλαβε χαμηλό σκορ στο πηγούνι και τα χείλη της. «Εκτός από την Νταϊάνα, η Μέγκαν και η Κέιτ είναι πολύ όμορφες γυναίκες» προσέθεσε ο πλαστικός χειρουργός Ντε Σίλβα, με έδρα το Λονδίνο. «Αλλά, με βάση τη «Χρυσή Αναλογία» που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για να προσεγγίσουν τη φυσική τελειότητα, η πριγκίπισσα Νταϊάνα αναδεικνύεται η μεγάλη νικήτρια» επισημαίνει.