Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Στο «φως» 32 επιστολές της – «Έχω γονατίσει…»

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

2 Φεβρουαρίου 2023 08:20

Aγνωστες μέχρι σήμερα επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε φιλικά της πρόσωπα ήρθαν στο φως και μεταφέρουν τις δύσκολες στιγμές και τα συναισθήματα που βίωνε την περίοδο του διαζυγίου της με τον Κάρολο.

Σε μία από αυτές με ημερομηνία 20 Μαΐου 1996, η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα έγραφε: «Αν ήξερα πριν από ένα χρόνο τι θα βίωνα περνώντας αυτό το διαζύγιο, δεν θα συναινούσα ποτέ. Είναι απελπιστικό και άσχημο».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 32 χειρόγραφες επιστολές της πριγκίπισσας είναι γραμμένες από τα τέλη του 1995 και το 1996 προς τους φίλους της Σούζι και Τάρεκ Κάσεμ.

Το ζευγάρι δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι αποφάσισε να τις πουλήσει επειδή «η κατοχή των εγγράφων είναι μεγάλη ευθύνη» και τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστήριζε η Νταϊάνα.

Οι Κάσεμ θα δημοπρατήσουν τις επιστολές, που κρατούσαν για 27 χρόνια, στον οίκο «Lay’s» με τιμή 90.000 λίρες. 

Σε ένα γράμμα με ημερομηνία 28 Απριλίου 1996, η πριγκίπισσα ακύρωσε επίσκεψή της στην όπερα λόγω της πίεσης του χωρισμού της.

«Περνάω πολύ δύσκολες στιγμές και η πίεση είναι σοβαρή και έρχεται από όλες τις πλευρές. Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και σήμερα έχω γονατίσει. Απλά λαχταράω να περάσει το διαζύγιο, καθώς το πιθανό κόστος είναι τεράστιο», έγραφε.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1995 -την επομένη της ημέρας που η βασίλισσα Ελισάβετ, συμβούλευσε τον Κάρολο και την Νταϊάνα να χωρίσουν- έγραψε: «Μπορεί να με έχουν περιγράψει ως πεταλούδα αλλά δεν θέλω να πετάξω μακριά από αυτή την υπέροχη οικογένεια».

Αναφερόταν στην οικογένεια Κάσεμ, τους οποίους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση.

«Είμαι εξαιρετικά συγκινημένη από το πόσο προστατευτικοί είστε και οι δύο για μένα… Δεν το έχω συνηθίσει αυτό!», σημείωσε η Νταϊάνα αφήνοντας προφανώς σαφείς αιχμές για τη συμπεριφορά των μελών της βασιλικής οικογένειας απέναντί της. 

Τέλος, όπως προκύπτει από άλλη επιστολή της, η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε λόγο για απομόνωση και εξέφραζε τους φόβους της ότι το τηλέφωνό της παρακολουθείται.