Πρόδρομος Καθηνιώτης: Αγνώριστος, 21 χρόνια μετά το πρώτο Big Brother

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

26 Μαΐου 2022 19:30

Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που οι Έλληνες γνώρισαν τον Πρόδρομο Καθηνιώτη, έναν από τους πρωταγωνιστές του «Big brother», του πρώτου ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης.

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2002, το 80% του τηλεοπτικού κοινού, το πέρασε μαζί με τον Πρόδρομο Καθηνιώτη! Ο τελευταίος είχε βρεθεί στον τελικό του «Big brother» που πρόβαλε ο ΑΝΤ1. Διεκδικούσε τη νίκη και το έπαθλο των 50 εκατομμυρίων δραχμών από τον Γιώργο Τσάκα.

Βέβαια, έχασε ωστόσο η παρουσία του σε εκείνο το ριάλιτι τον έκανε διάσημο! Άλλωστε, το πρώτο «Big Brother» παραμένει ένα από τα προγράμματα με την υψηλότερη τηλεθέαση ακόμη και μέχρι σήμερα.

Αξιοποίησε την αναγνωρισιμότητά του και υλοποίησε ένα από τα όνειρά του. Συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με το τραγούδι. Το πιο γνωστό κομμάτι που έχει πει, είναι το «Μόνο λόγια».

Επέστρεψε λίγο αργότερα στην τηλεόραση. Συμμετείχε στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του Alter «Η Ελλάδα Παίζει», παρουσιάστρια της οποίας ήταν η Μαριέττα Χρουσαλά.

Το όνομά του επανήλθε στην επικαιρότητα το 2017. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν πιθανό να συμμετάσχει στον πρώτο κύκλο του «Νomads» στον ΑΝΤ1. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο ίδιος διέψευσε ότι έγιναν ακόμη και συζητήσεις. «Αν μου το πρότειναν και ήταν μια σοβαρή οικονομική πρόταση, δεν θα έλεγα όχι», ανέφερε τότε.

Όπως είναι φυσικό, ο Πρόδρομος –στα 53 του χρόνια πλέον- έχει αλλάξει πολύ. Πέρασαν άλλωστε δύο δεκαετίες από την προβολή του «Big Brother».

Το 2013 παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιά του, Αλέκα Μπάλλα, η οποία είναι δασκάλα.

Δεν ασχολείται με το τραγούδι και διαμένει μόνιμα στη γενέτειρά του, τη Σκόπελο, όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Για την ακρίβεια, μαζί με τον αδελφό του έχουν αναλάβει το εστιατόριο του πατέρα τους.

Πρόκειται για το «Ακταίον», κοντά στο λιμάνι, το οποίο σερβίρει παραδοσιακά πιάτα. Πολλοί είναι εκείνοι που το επισκέπτονται όχι μόνο για να απολαύσουν τις υπέροχες γεύσεις του αλλά και για να γνωρίσουν από κοντά τον Καθηνιώτη και να μιλήσουν μαζί του!