Προφυλάκιση του φωτογράφου για το κύκλωμα μαστροπείας – οι αποκαλυπτικοί διάλογοι που ακούστηκαν στο δικαστήριο

21 Μαρτίου 2019 15:36

Προφυλάκιση ήταν το πόρισμα του δικαστή για τον 48χρονο φωτογράφο απ’ τη Γλυφάδα που εικάζεται ότι είναι ο εγκέφαλος ενός ακόμα “ροζ” κυκλώματος. Ενός κυκλώματος μαστροπείας, στο πλαίσιο του οποίου, εκμεταλλεύονταν ακόμα και ανήλικα.

Στο διά ταύτα. Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε αμέσως μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές, ο φωτογράφος. Ο ίδιος αν και αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν εξανάγκασε, ούτε εκβίασε νεαρές κοπέλες να έχουν ερωτικά ραντεβού επί πληρωμή, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Πόσοι κατηγορούνται

Συνολικά, για τη δυσώδη αυτή υπόθεση κατηγορούνται 14 άτομα, τα 10 εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθερα από τις ανακριτικές αρχές με την επιβολή περιοριστικών όρων. Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν 11 ακόμη πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στο κύκλωμα.

Στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται συνομιλίες – «φωτιά» μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίοι φέρονται να έκλειναν ως και 30 ωριαία ραντεβού την ημέρα, έναντι 140 ευρώ την ώρα, ανάλογα με τις παροχές.

Ενδεικτική είναι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ δυο κατηγορουμένων:

– Ελα ρε τι έγινε; Σε ξύπνησα;

– Όχι, όχι

– Πουλάκι μου η μικρή είναι κάτω σ’ εσένα ε;

– Ναι.

– Πήγαινε ξύπνα τη να φάει τίποτα, να πιει κανά καφέ γιατί 18.30 πρέπει να φύγει. Εχει στις 19.00 ραντεβού.

Σε μία άλλη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ κοπέλας και κατηγορουμένου αναφέρεται:

Κοπελα: Να σε ρωτήσω κάτι; Εμένα η 1 ώρα είναι 160, ωραία; Το δίωρο γράφει 300.

Κατηγορούμενος: Ναι, το αφαιρούμε από εμάς. Εντάξει;

Κοπέλα: Α, το αφαιρείς από το ….α! εγώ παίρνω.

Κατηγορούμενος: Έγινε, κανονικά.

Κοπέλα: 90 και 90 κανονικά.

Κατηγορούμενος: Έγινε, έγινε. Ελα…

Κοπέλα: Α, εντάξει, όπως μου το είχε πει η Αννα.

Η απολογία του κατηγορουμένου ως εγκέφαλου του κυκλώματος

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές, φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που τους απήγγειλαν οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζοντας πως όλες οι κοπέλες γνώριζαν τον… «σκοπό» της εργασίας τους.

Μεταξύ άλλων, ο 48 χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του: «Δεν παραπλάνησα κανέναν. Οι περισσότερες κοπέλες ήταν Ελληνίδες, άλλες φοιτήτριες οι οποίες πριν ξεκινήσουν να εκδίδονται είχαν βγάλει σε μένα γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που είχα αναρτήσει στο σχετικό site με τη ρητή συναίνεσή τους, χωρίς ίχνος παραπλάνησης ή εξαπάτησης όσον αφορά την δραστηριότητά τους».

Η περίπτωση της ανήλικης

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου αναφέρθηκε και στο γεγονός πως μεταξύ των γυναικών που εκδίδονταν, αναφέρει το protothema.gr, ήταν και μία 17χρονη μαθήτρια Λυκείου. Όμως, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, είχε παρουσιαστεί ως ενήλικη.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 48χρονου: «Η ανήλικη εξετάστηκε από ψυχολόγο όπως προβλέπει η διαδικασία, έδωσε κατάθεση στην οποία περιγράφει ότι «ξεγέλασε» τον φερόμενο ως αρχηγό ότι είχε συμπληρώσει τα 18 στις 15 Δεκεμβρίου του 2018. Είπε ψέματα. Η φωτογράφισή της έγινε τον Ιανουάριο όταν κατά τα λεγόμενά της δεν ήταν ανήλικη. Δε θα μπορούσε να το ξέρει ο κατηγορούμενος».