Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Δεν κάνουμε ντοκιμαντέρ – Η ταινία δεν βγάζει ότι οι ναζί ήταν καλοί»

Δημοσιεύθηκε: 12 Νοεμβρίου 2021 22:15
Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Δεν κάνουμε ντοκιμαντέρ - Η ταινία δεν βγάζει ότι οι ναζί ήταν καλοί»

Με την αφορμή την χθεσινή πρεμιέρα της ταινίας Καλάβρυτα 1943, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, μίλησε στο Πάμε Δανάη για τον επίμαχο ρόλο του που συζητήθηκε πολύ.

Προμηθέας Αλειφερόπουλος: «Δεν κάνουμε ντοκιμαντέρ Η ταινία δεν βγάζει ότι οι ναζί ήταν καλοί».

«Η ταινία ‘Καλάβρυτα 1943’ είναι μια πολύ σοβαρή παραγωγή που θα συγκινήσει τον θεατή. Ο ρόλος που υποδύομαι είναι μικρός αλλά είναι ρόλος κλειδί. Υποδύομαι ένα μέλος του στρατού των ναζί, ο οποίος βοηθά τους Έλληνες. Είναι ο επίμαχος ρόλος σε σχέση με αυτά που ακούστηκαν τελευταία».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκύψει για την ταινία.

«Είναι άτοπο να κατηγορείς μια ταινία μυθοπλασίας για ιστορική ανακρίβεια. Δεν κάνουμε ντοκιμαντέρ. Η ταινία δεν βγάζει ότι οι ναζί ήταν καλοί».

Advertisement

Σχετικά με την τηλεόραση και θέατρο και την πορεία του, σημειώνει:

«Η σχέση μου με την τηλεόραση ήταν περιστασιακή. Δε μου εχει προταθεί κάτι που με εκφράζει. Όσο δεν πεινάει το παιδί μου θα επιλεγώ και με το καλλιτεχνικό ως γνώμονα. Θα συμμετέχω σε μια νέα σειρά της ΕΡΤ που λέγεται ‘Ο Όρκος’».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το θέατρο και το ελληνικό #Metoo.

«Δεν παραξενεύτηκα με όσα άκουσα. Δε με ‘εντυπωσίασε’ κάποιο άτομο από αυτά που κατηγορήθηκαν. Έχω ενστάσεις για αυτούς που πήρε η μπάλα. Είναι όμορφο να συμπάσχουμε με τα θύματα, επικοινώνησα με κάποια, αλλά δε με αγγίζει το να ανεβάζεις μια φωτογραφία και να λες είμαι εκεί. Κατηγορώ την τυφλή επίθεση αλλά και όσους συναναστρέφονταν κάποιον με μια εγκληματική συμπεριφορά».

Advertisement