Πρώτος ο Πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί όταν έρθει το εμβόλιο για τον κορονοιό

9 Νοεμβρίου 2020 23:20

Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ελληνική οικονομία, απέστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο John Defterios, στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς Ευρω-Αραβικής Συνόδου, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020. Μάλιστα, όπως είπε, θα είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, μόλις έρθει το εμβόλιο, σύμφωνα με το newsbomb.

John Defterios: Ήθελα να ρωτήσω, μήπως η πανδημία του Covid-19 κρύβει μια πολλά υποσχόμενη ανάκαμψη της οικονομίας χάρη στα περίπου 37 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.. Μόλις ξεπεραστεί και το δεύτερο κύμα της πανδημίας το ποσό αυτό θα είναι μια πολύ καλή βάση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό θα συμβεί. Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη. Και μόλις έχουμε το εμβόλιο -είμαι σίγουρος πως θα έχουμε καλά νέα σύντομα -και όπως γνωρίζεις η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπογράψει συμφωνίες για εμβόλια με όλες τις υποσχόμενες να έχουν το εμβόλιο εταιρείες. Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει. Και οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επενδύσουν. Και οι έξυπνες επιχειρήσεις ήδη επενδύουν. Γνωρίζουν πως αυτή η πανδημία θα τελειώσει. Γνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που είναι υπέρμαχος της επιχειρηματικότητας και προσανατολίζεται στις μεταρρυθμίσεις. Γνωρίζουν τις ευκαιρίες στην Ελλάδα. Επομένως είναι πρόθυμοι να παίξουν τώρα τα χαρτιά τους, πριν ακόμα τελειώσει η πανδημία. Αυτό κάνουν οι έξυπνοι επενδυτές, βρίσκονται μπροστά από τις εξελίξεις.