Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Έπαιξα την καλύτερη παράσταση της ζωής μου για αυτόν τον άνθρωπο»

20 Ιανουαρίου 2022 20:15

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Έπαιξα την καλύτερη παράσταση της ζωής μου για αυτόν τον άνθρωπο»

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε στην κάμερα της Ελένης  σχετικά με την παράσταση Αινιγματικές Παραλλαγές που σκηνοθετεί μαζί με τον Σωτήρη Τσαφούλια και πρωταγωνιστεί με τον Γιάννη Μπέζο. Αναφέρθηκε και στην πρώτη του επαφή με το θέατρο, ενώ θυμήθηκε μια συγκινητική ιστορία από έναν ηλικιωμένο θεατρόφιλο.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Έπαιξα την καλύτερη παράσταση της ζωής μου για αυτόν τον άνθρωπο».

Η πρώτες του παραστάσεις

«Η πρώτη μου επαφή με την υποκριτική έγινε στο σχολείο. Έτυχε όπου πήγαινα να υπάρχουν θεατρικές ομάδες. Οι γονείς μου όταν χώρισαν ήμουν 4 ετών. Το γεγονός ότι μικρός συχνά ταξίδευα από Ελλάδα σε Αγγλία για να βλέπω τους γονείς μου ήταν μια ωραία αποσύνδεση από τα πράγματα. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν πάντα “ανοιχτή καρδιά”.

Η μητέρα μου θα έρθει να μείνει στον πατέρα μου με την οικογένειά της και το αντίστροφο. Στην περίπτωση των γονιών μου, η βάση τους είναι ο άνθρωπος και όχι το εγώ τους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι ντροπαλοί και δεν λένε σ’ αγαπώ. Ούτε εγώ το έλεγα μικρός, μεγαλώνοντας, όμως, το κάνω πιο εύκολα»

Μια ιστορία θεάτρου

«Κάποια Χριστούγεννα ήρθε ένας ηλικιωμένος κύριος μόνος του στο θέατρο. Ρώτησε την ταμία “πόσο είναι το εισιτήριο;” και του λέει το αντίτιμο. Και βγάζει σιγά σιγά και πληρώνει σε slow motion. Το έβλεπα όλο αυτό. Θεωρώ ότι έπαιξα την καλύτερη παράσταση της ζωής μου για αυτόν τον άνθρωπο και δεν θα το μάθει ποτέ. Κατάλαβα πως αυτό που κάνουμε εκτός από διασκέδαση είναι και συντροφιά για κάποιους».