Πύρρος Δήμας: Mίλησε πρώτη φορά για το σκάνδαλο ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Συντάκτης: Newsroom

13 Αυγούστου 2022 10:21

Πύρρος Δήμας: Μαζί με τα τέσσερα παιδιά του για φαγητό

Ο Πύρρος Δήμας για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για το σκάνδαλο ντόπινγκ που έγινε γνωστό το 2004 λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μιλώντας στην Δημόσια Τηλεόραση μίλησε για πρώτη φορά από καρδιάς και εξομολογήθηκε τα όσα συνέβησαν λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και για όσους τον κατηγόρησαν για το σκάνδαλο ντόπινγκ που συγκλόνισε τον χώρο της άρσης βαρών

«Αυτό που θυμάμαι το 2004, ήμουν το βράδυ πριν τους αγώνες – αν θυμάμαι καλά με κάποιον πρωταθλητή της πάλης – παίζαμε χαρτιά και μπαίνει ο Παναγιώτης ο Σπύρου ή ένας άλλος προπονητής και μου λέει, “κάτι λένε στο ραδιόφωνο για σένα”. Ανοίγουμε το ραδιόφωνο και λέει, “κυρίες και κύριοι τον ψάχνουν τον Πύρρο το Δήμα για το ντόπινγκ και δεν είναι στο Ολυμπιακό χωριό, έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα κτλ, κτλ”.

Με παίρνουν διάφοροι φίλοι, με πήρε και η Αναστασία τότε και μου λέει, “τι γίνεται, που είσαι;”, της είπα ότι όλα καλά. είμαι στο χωριό και δεν έχω κανένα θέμα. Ήμουν ήδη πέντε μέρες στο χωριό και είχαμε δώσει δυο φορές αίμα-ούρα ντόπινγκ και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. Πήρα επί τόπου στο ραδιόφωνο και ζήτησα να βγω στον αέρα. Μου είπαν ότι δε δίνουν λόγο στον κόσμο. “Μα μιλάτε για μένα” τους είπα, “όταν μιλάτε για μένα πρέπει και εγώ να μιλήσω”. Στο τέλος είπα αυτά που είχα να πω. Θυμάμαι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα μέχρι το πρωί. Μια μειοψηφία ήταν ικανή για να με βγάλει από τα ρούχα μου»