Πυξ Λαξ: Ήμασταν σαν σύζυγοι, υπήρξε φοβερός κορεσμός και άρχισε να χάνεται το ενδιαφέρον

Συντάκτης: Newsroom

12 Απριλίου 2024 10:00

Οι Πυξ Λαξ, Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας έδωσαν μια συνέντευξη για τη μουσική τους συμπόρευση, τη στιγμή που η μπάντα διαλύθηκε, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε ο Μάνος Ξυδούς στις ζωές τους, πριν τον θάνατό του το 2010.

Οι δυο τραγουδιστές ήταν καλεσμένοι στο «Ενώπιος Ενωπίω» και αρχικά έκαναν μία αναφορά στα σχόλια που εισέπραξε η συνεργασία τους με τον Βασίλη Καρρά αλλά και το πλως διαχειρίζονταν σαν ντουέτο πια, τις κακές επιλογές. «Φάνηκε πολύ περίεργο τότε που συνεργαστήκαμε με τον Βασίλη Καρρά, αλλά κάναμε πάντα του κεφαλιού μας. Είχαμε την άποψη πως αν κάνουμε λάθος θα το κάνουμε εμείς. Λειτουργούσαμε πολύ απλά. Ήταν ένα τραγούδι λαϊκό, έχω την άνεση να τραγουδάω λαϊκά τραγούδια. Μας ήταν πολύ φυσικό να βρούμε έναν λαϊκό τραγουδιστή» είπε αρχικά ο Μπάμπης Στόκας.

Ο τραγουδιστής συνέχισε, ενθυμούμενος τις απαιτήσεις που είχαν για τις συνεργασίες τους και τα εμπόδια που συναντούσαν.

«Δεν είχαμε στεγανά στη μουσική, ούτε στις συνεργασίες μας για τραγούδια γενικά. Κάναμε παράξενα για την εταιρεία μας πράγματα, τα οποία θεωρούσαν ακατόρθωτα. Μετά ζητήσαμε να κάνουμε τον δίσκο με τον Έρικ Μπάρτον και μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Εμείς οφείλαμε να το δοκιμάσουμε και αν δεν γίνει οκ. Και παίζει και μεγάλο ρόλο γιατί είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Θυμάμαι πολλές φορές που πετάω μια ιδέα στον Φίλιππο και μου στέλνει μήνυμα ότι το έχει επεξεργαστεί όλο! Ο Μάνος μας πρόσεχε γιατί ήμασταν άτακτοι τότε!», πρόσθεσε ο Μπάμπης Στόκας.

Σχετικά με τον Μάνο Ξυδούς αλλά και την απόφασή τους να σταματήσουν ως Πυξ Λαξ, ο Φίλιππος Πλιάτσικας εξομολογήθηκε: «Ο Μάνος έπαιξε έναν πολύ μεγάλο ρόλο στις ζωές μας γενικότερα, όχι μόνο στη μουσική μας πορεία. Δεν διαλύσαμε ποτέ εμείς σαν μπάντα στην πραγματικότητα».Τέλος, αναφερόμενος στη «διάλυση» του συγκροτήματος, ξεκαθάρισαν, ότι στην πραγματικότητα, ου Πυξ Λαξ δεν διαλύθηκαν ποτέ, απλά «μπήκαν σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαν ανάγκη».

«Απλώς ως σύζυγοι οι οποίοι ήμασταν πάρα πολλές ώρες μαζί για πάρα πολλά χρόνια, περισσότερο από τις γυναίκες μας και τις κοπέλες μας, υπήρξε ένας φοβερός κορεσμός και έπρεπε να όλο αυτό να σταματήσει κάποια στιγμή. Να πάρουμε μια ανάσα και να κάνουμε άλλα πράγματα. Άρχισε δηλαδή να χάνεται το ενδιαφέρον γιατί σε μια χρονιά κάναμε 176 live. Από το ’96 και μετά, κάθε χρονιά ήταν έτσι. Αρκετοί μουσικοί έπαθαν υπερκόπωση και εμείς πέσαμε τελευταίοι. Οπότε επήλθε ένας κορεσμός και μια τεράστια κόπωση συναισθηματική και σωματική. Το σταματήσαμε και σωστά κάναμε και το σταματήσαμε, το 2004, μπήκαμε σε πιο προσωπικά μονοπάτια που τα είχαμε ανάγκη και πήραμε λίγο μια ανάσα με αυτό. Γιατί στα προσωπικά μονοπάτια, με δυσκολίες και ευκολίες, με τύχη και ατυχία, δεν είχες αυτό το βάρος το τεράστιο των Πυξ Λαξ» τόνισε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.