Πυξ Λαξ: Κάθειρξη πέντε ετών στον πρώην ντράμερ του συγκροτήματος

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

4 Φεβρουαρίου 2023 08:20

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 70χρονο ντράμερ Γιώργο Γιαννόπουλο, που είχε διατελέσει μέλος του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, τον οποίο έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου κοριτσιού το διάστημα 2011-2013 στον Ωρωπό.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος που δικάζεται σε πρώτο βαθμό και είναι προσωρινά κρατούμενος για δεύτερη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων, επιστρέφει στην φυλακή έχοντας πλέον μία εκτιτέα ποινή.

Η απόφαση του ΜΟΕ για την ενοχή του 70χρονου για γενετήσιες πράξεις με 6χρονο κορίτσι, ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με τρεις από τους τέσσερις ενόρκους να κρίνουν πως ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης. Αντίθετος με την αναγνώριση ελαφρυντικών ήταν ο Εισαγγελέας Έδρας.

Ο μουσικός σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για την υπόθεση σε κάθειρξη δώδεκα ετών με το δικαστήριο να του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Στην αγόρευσή του πριν από λίγες ημέρες, ο Εισαγγελέας Έδρας του ΜΟΕ είχε χαρακτηρίσει ατόπημα και δικονομική αντίφαση την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε δίνοντας του «τη δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Απολογούμενος, ο μουσικός είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο με καθετήρα και αρνήθηκε την κατηγορία διερωτώμενος «πώς έφθασα σε αυτό το σημείο», καθώς όπως είπε «υπήρξα στη ζωή μου τίμιος, αγνός, δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε κανέναν άνθρωπο».

Είπε επίσης, πως οι γονείς του κοριτσιού το έπεισαν «εκμεταλλευόμενοι την ψυχολογική της αστάθεια» και πως είναι θύμα. Παράλληλα αναφέρθηκε σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο 70χρονος υποστήριξε ότι οι γονείς του παιδιού που τον κατήγγειλαν, τον εκδικούνται επειδή δεν δέχτηκε να ψευδομαρτυρήσει υπέρ τους. «Με έχουν βάλει στη φυλακή, 70 χρονών, για κάτι που δεν έχω κάνει. Λέει ότι παρενοχλούσα το παιδί της. Τι δουλειά είχα εγώ με το παιδί της; Είχα δουλειά, οικογένεια, φίλους. Θα κάτσω να ασχοληθώ με το παιδί της; Ποιος ο λόγος;» ανέφερε μεταξύ άλλων.