«Ράδιο Αρβύλα», Έλλη Στάη & στη μέση ο Αλέξης Τσίπρας – με ανοιχτά μικρόφωνα (βίντεο+φωτογραφία)

Δημοσιεύθηκε: 13/02/2019 18:13
"Ράδιο Αρβύλα", Έλλη Στάη & στη μέση ο Αλέξης Τσίπρας - με ανοιχτά μικρόφωνα (βίντεο+φωτογραφία)

Απ’ τα off the record στο προσκήνιο και στη μέση ο Αλέξης Τσίπρας, η Έλλη Στάη και οι «Ράδιο Αρβύλα». Το βίντεο, λοιπόν, απ’ τα παρασκήνια της συνέντευξης της «σιδηράς κυρίας των ΜΜΕ» με τον πρωθυπουργό προβλήθηκε στην εκπομπή, κάτι που έκανε την Έλλη να «καρφώσει» την ομάδα του Κανάκη.

Δεν ήταν κάτι φοβερό και τρομερό, βέβαια: το βίντεο καταγράφει όσα ειπώθηκαν πριν αρχίσει η συνέντευξη. Μόλις ο πρωθυπουργός μπήκε στο στούντιο, τον υποδέχθηκε η Έλλη Στάη, με τους διαλόγους μεταξύ τους να μαρτυρούν το ευχάριστο κλίμα.

Το «κράξιμο» της Έλλης Στάη

«Ωραία! Γελάσαμε όλοι, μάλλον κουτσομπολέψαμε, με τη διαρροή-υποκλοπή των αποσπασμάτων από το backstage της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open

Και επειδή όλοι οι έξυπνοι άνθρωποι, οι έχοντες EQ, συναισθηματική νοημοσύνη για την ακρίβεια, έχουν αληθινό χιούμορ, τότε είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι, ευχαριστημένοι.

Γιατί και εγώ έχω χιούμορ και γνωρίζω όλες τις αποχρώσεις του (σαρκασμό, αυτοσαρκασμό, υποδόριο, γκροτέσκ, χαριτωμένο, υπονοητικό, κλπ, κλπ ) και οι αγαπητοί “Αρβύλες” βεβαίως έχουν ιδιαίτερο χιούμορ. Αυτή άλλωστε είναι η δουλειά τους, να μας διασκεδάζουν με τα συμβαίνοντα. Χιούμορ έχει και ο πρωθυπουργός, για όσους δεν το γνωρίζουν.

Οπότε όλα καλά. Όλοι περάσαμε καλά.

Και πριν τη συνέντευξη, όσοι ήμασταν εκεί, και νιώσαμε χαλαρά, ανταλλάσσοντας ατάκες με χιούμορ και όσοι είδαν κάποιο τμήμα από αυτό, μετά την προβολή του από την εκπομπή των Κανάκηδων (χιούμορ κάνω, δεν σας ισοπεδώνω κάτω από τον Αντώνη).

Όλα καλά λοιπόν;

Όχι ακριβώς.

Γιατί υπάρχουν και δυο θέματα που είναι εκτός δικαιοδοσίας του χιούμορ.

Το ένα αφορά το Open και οποιοδήποτε κανάλι πρέπει να διαφυλάσσει το τηλεοπτικό του προϊόν και τα δικαιώματα του σε αυτό, και να εντοπίσει τους υφαρπάζοντες.

Και το άλλο αφορά τους αγαπητούς “Αρβύλες” και το κανάλι τους, που δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν προϊόν κλοπής (υποκλαπείσα διαρροή αν προτιμάτε) της δουλειάς των άλλων.

Γιατί άλλο είναι να χρησιμοποιείς δημόσια εκπεμπόμενο η γενικώς δημόσια εκτιθέμενο προϊόν και άλλο να χρησιμοποιείς υποκλαπέν με κάποιο τρόπο προϊόν, χωρίς άδεια.

Γιατί αν στο Open θεωρούσαμε ότι θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα παρασκήνια των τηλεοπτικών μας εκπομπών, έχουμε δικό μας τρόπο να το κάνουμε καλύτερα.

Γιατί να μην το δίναμε, ας πούμε, στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος έχει χιούμορ για όλους εμάς μαζί!

ΥΓ 1. Πολύ μου άρεσε που με είπε ο πρωθυπουργός εκτυφλωτική (…λέτε να τον τύφλωσαν τα φώτα εκείνη την ώρα και να μην με έβλεπε καλά;)

ΥΓ2. Λέτε να με πίστεψε και να μου κάνει πρόταση να πολιτευτώ;

ΥΓ3. Μην βιαστεί κάποιος να πει ότι τσακώνομαι με το Open. Δεν τσακώνομαι!».

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Κανάκης δημιουργεί ταραχή και πανικό στην σόουμπιζ με αποτέλεσμα να… συζητιέται. »

Ανέφερε κι άλλα παραδείγματα… όμως, που, πάντως, δεν είναι της παρούσης.

Η απάντηση του Αντώνη Κανάκη

Η Έλλη Στάη, από την πλευρά της, έγραψε για έλλειψη ενημέρωσης και, όπως αντιλήφθηκε το τιμ του Ράδιο Αρβύλα -έτσι καταλάβαμε τουλάχιστον- άφησε αιχμές για «υποκλοπή». Ο Αντώνης Κανάκης, πάλι, με τη σειρά του, ανέφερε τ’ ακόλουθα.

«Διατυπώθηκαν δημόσια (από έλλειψη ενημέρωσης για τα πραγματικά γεγονότα θέλουμε να πιστεύουμε), αναληθείς ισχυρισμοί για θέματα στα οποία έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία. Γεγονότα όπως η υποκλοπή ή η κλοπή υλικού. Γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι – με πολύ καλή διάθεση προς όλους τους εμπλεκόμενους– ν’ αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Την αλήθεια σχετικά με την προέλευση του αποσπάσματος από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Open”, που προβλήθηκε στην εκπομπή μας τη Δευτέρα 11/2/19.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα, δεν έχει γίνει ποτέ χρήση κανενός προϊόντος υποκλοπής από την εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”. Η εκπομπή χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο, υλικό που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί, είτε στον τύπο, είτε στην τηλεόραση, είτε στο διαδίκτυο.

Ενημερώνουμε λοιπόν, πως και το εν λόγω απόσπασμα ήταν απολύτως “δημόσια εκτιθέμενο προϊόν” και πως καμία υποκλοπή δεν υπήρξε από κανέναν. Συγκεκριμένα, στις 10 Ιανουαρίου, η συνέντευξη του πρωθυπουργού μαζί με το απόσπασμα αυτό, δημοσιοποιήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό “Open” στο web tv του.

Από εκεί, από το web tv του “Open” δηλαδή, οι συνεργάτες μας αλίευσαν το ήδη δημοσιοποιημένο αυτό απόσπασμα, στις 11 η ώρα το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.

Ευχαριστούμε πολύ,

“Ράδιο Αρβύλα”».

 

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT