Ράνια Ιωαννίδου: Αποκάλυψε γιατί είπε όχι στον Χάρη Ρώμα για την επιστροφή του Καφέ της Χαράς

Συντάκτης: Newsroom

19 Ιουνίου 2022 10:44

Η “παπαδιά του Κολοκοτρωνίτσι” μίλησε σε κυριακάτικη εφημερίδα και αποκάλυψε τους λόγους που δεν δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει ξανά στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 Το Καφέ της Χαράς.

Η ηθοποιός Ράνια Ιωαννίδου μίλησε στην εφημερίδα Εσπρέσσο με λόγια αγάπης για τον Χάρη Ρώμα.

Μιλήστε μου για τον Χάρη Ρώμα και τη συνεργασία σας στο Καφέ της Χαράς!

Ό, τι και να πω για τον αγαπημένο μου Χάρη είναι λίγο. Τον μνημονεύω κάθε μέρα.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας μαζί τον στο πρώτο κύκλο;

Αν θυμάμαι καλά, με βρήκε εκείνος. Είχα παίξει σε κάνα δύο επεισόδια άλλων σειρών και γενικά, όπως έλεγαν τότε, με θεωρούσαν γουρλού. Θυμάμαι, πάντως, όταν ήρθε ο Ρώμας στο σπίτι και μου πρότεινε το ρόλο της κουτσομπόλας παπαδιάς, τα παιδιά μου δεν ήθελαν να παίξω. Ήταν πολύ «κόντρα» σε σχέση με τον δικό μου χαρακτήρα. Μάλιστα, όταν αποφάσισα να παίξω, τους είπα εγώ θα παίξω τον ρόλο αυτόν και θα την κάνω την κουτσομπόλα παπαδιά να την αγαπήσει όλη η Ελλάδα.

Γιατί δεν συνεργαστήκατε στον δεύτερο κύκλο της σειράς;

Γιε μου, ήμουν πολύ μεγάλη για να παίξω ξανά. Είχα κουραστεί ακι δεν ήθελα να κουράζω όλο το τιμ της σειράς. Για εμένα πάντως ο Χάρης είναι μέσα στην καρδιά μου και πάντα θα είναι!

Σήμερα που έχουν περάσει τα χρόνια, σας θυμούνται οι συνάδελφοί σας;

Δεν έχω παράπονο. Με θυμάται κατ’ αρχάς όλο το σωματείο ηθοποιών. Επίσης, με παίρνει ο Ρήγας Αλεξός και μιλάμε. Λατρεύω βέβαια την Σοφία Μουτίδου. Η ανιψιά μου βάζει τα βιντεάκια της στο ίντερνετ και πραγματικά γελώ πολύ. Είναι πολύ καλό κορίτσι η Σοφία.

Πάντως, αν και ξεκινήσατε από πολύ μικρή ηλικία, εμείς οι νεότερες γενιές σας γνωρίσαμε σε μεγάλη ηλικία.

 

Ήμουν πάντα άνθρωπος της οικογένειας. Όχι μόνο για τα δύο παιδιά μου αλλά για όλους τους συγγενείς. Ήταν προτεραιότητά μου να είμαι δίπλα στα οικεία πρόσωπα. Επίσης, έκανα πολλές μεταγλωττίσεις. Δεν μου άρεσε, θα έλεγα, ο κινηματογράφος τόσο πολύ. Ξεκίνησα τις μεταγλωττίσεις από τα Οικογένεια Γουόλτον, Το μικρό σπίτι στο λιβάδι, Χάιντι, Μάγια η Μέλισσα και δεκάδες άλλα παιδικά. Αυτό λοιπόν μου έδινε ένα καλό ωράριο, ώστε να είμαι το πρωί στις μεταγλωττίσεις, το μεσημέρι να παίρνω τα παιδιά από το σχολείο, να μαγειρεύω για όλους και σε ό,τι απέμενε έκανα και θέατρο. Με τις μεταγλωττίσεις είχα ένα καλό εισόδημα, που μου επέτρεπε να ζω αξιοπρεπώς και να σπουδάζω τα παιδιά μου. Έκανα και πολύ ραδιόφωνο εκείνη την εποχή. Ο κόσμος, λοιπόν, πρώτα γνώριζε τη φωνή μου και μετά εμένα. Θ α σας δώσω ένα παράδειγμα: Όταν έκανα τον Ντ’ Αρτανιάν ή τη Μάγια η Μέλισσα έκανα 15 διαφορετικές φωνές. Αυτό ήταν μεγάλο προσόν για εμένα!