Ράνια της Ιορδανίας: Παντρεύτηκε ο πρωτότοκος γιος της – Οι πρώτες φωτογραφίες από τον βασιλικό γάμο

Συντάκτης: Newsroom

1 Ιουνίου 2023 18:35

Ράνια της Ιορδανίας: Παντρεύτηκε ο πρωτότοκος γιος της - Οι πρώτες φωτογραφίες από τον βασιλικό γάμο

Μεγάλη χαρά και βαθιά συγκίνηση διακατέχει τη βασίλισσα Ράνια, καθώς ο γιος της πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β’ αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης με την αγαπημένη του από την Σαουδική Αραβία, Ράτζουα Αλ Σάιφ.

Για την τελετή έχουν ταξιδέψει στην Ιορδανία γαλοζοαίματοι της Ευρώπης, από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία, ενώ δεν λείπει το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, η βασιλομήτωρ Σοφία, το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, Κέιτ και Ούλιαμ. Το «παρών» δίνει και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ, Τζιλ και Τζο Μπάιντεν.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο παλάτι Zahran σε μια τελετή σύμφωνη με τα μουσουλμανικά έθιμα και ακολουθεί η εντυπωσιακή δεξίωση στο παλάτι Al Husseiniya. Η δεξίωση θα περιλαμβάνει από τοπικά ακούσματα και συγκροτήματα της Ιορδανίας μέχρι και παραδοσιακούς χορούς και θα ολοκληρωθεί όταν νύφη και γαμπρός κόψουν τη γαμήλια τούρτα στις 23:00.

Στη θρησκευτική τελετή, που ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00, οι παρευρισκόμενοι ήταν μόνο 140 καθώς το μυστήριο τελέστηκε σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο, όμως στη δεξίωση οι καλεσμένοι ξεπερνούν τους 1.500.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, η νύφη και ο γαμπρός υπέγραψαν το συμβόλαιο γάμου, ενώ υπήρχαν και δύο μάρτυρες.