Έρευνα: H θαυματουργή κόκκινη πιπεριά για το σώμα και την υγεία

9 Απριλίου 2019 14:00

Ότι η πιπεριά είναι το λαχανικό-θαύμα για να αδυνατίσετε πιθανόν το γνωρίζετε. Εκτός του ότι πρόκειται για Νο 1 αντιοξειδωτικό, κάτι που αβαντάρει σαφώς τα… νιάτα μας, περιέχει ελάχιστες θερμίδες, ενώ προκαλεί αίσθηση κορεσμού. Αυτό ακριβώς την καθιστά ιδανική για δίαιτα. Η κόκκινη πιπεριά, όμως, ειδικότερα, είναι ακόμα πιο ωφέλιμη.

 
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μπορεί να συμβάλλει κιόλας στην καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα!
Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Experimental Biology, έδειξε ότι η καψαϊκίνη που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές, μπορεί να να επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς «φρενάρει» την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων σε άλλους ιστούς.
Ειδικά όμως σε ό,τι αφορά και τους… κοιλιακούς μας είναι το Νο 1 λαχανικό που πρέπει να λαμβάνουμε, αφού η καψαϊκίνη που εμπεριέχει, όπως ήδη σάς έγραψα, καταπολεμά την παχυσαρκία εμποδίζοντας τη φλεγμονή στο έντερο και την αντοχή στην ινσουλίνη. Αβαντάρει, μάλιστα, λένε οι εξπέρ, περισσότερους τους κοιλιακούς μας.

TIP

Η καυστικότητα κάθε πιπεριάς μετριέται με την κλίμακα Σκόβιλ. Οι γλυκιές πράσινες πιπεριές έχουν βαθμολογία 0, το ταμπάσκο βαθμολογία 100, η μεξικάνικη καυτερή πιπεριά (jalapeno) 3.500, το πιπέρι καγιέν 30.000-50.000, το τσίλι habanero έως 350.000, οι πιπεριές Bhut jolokia 1 εκατομμύριο και η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου, η Carolina reaper, έχει βαθμολογία 1,5-2 εκατομμύρια. Αυτά, για να ξέρετε και τι ακριβώς λαμβάνετε με κάθε τύπου πιπεριά.