Ρένα Βλαχοπούλου: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Κέρκυρα Κέρκυρα»

25 Απριλίου 2022 15:25

Ρένα Βλαχοπούλου: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Κέρκυρα Κέρκυρα»

Ο Γιώργος Κατσαρός έκανε την εμφάνισή του στο πασχαλινό αφιέρωμα της εκπομπής «Μαμά – δες» στην Κέρκυρα. Ο γνωστός συνθέτης μίλησε για την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Κέρκυρα Κέρκυρα» που τραγούδισε η Ρένα Βλαχοπούλου και έμεινε στη ιστορία.

Ρένα Βλαχοπούλου: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Κέρκυρα Κέρκυρα»

«Είχαν τελειώσει τα γυρίσματα και με πήρε ο Φίνος για να δούμε την ταινία και να δούμε να χρειάζεται άλλη μουσική σε κάποιο σημείο. Μαζευτήκαμε εγώ, ο Αλέκος Σακκελάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και ο Φίνος. Στο τέλος της προβολής συνειδητοποιήσαμε ότι δεν είχαμε τραγούδι για τους τίτλους. Είπα ότι θα το γράψουμε τώρα. Ξεκίνησε ο Αλέκος και την άλλη μέρα κάναμε ηχογράφηση. Είναι ο ύμνος της Κέρκυρας και πολύ νομίζουν ότι είναι παραδοσιακό».


«Λίγα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή η Ρένα Βλαχοπούλου μπήκα στο δωμάτιο, της είπα κάνε κουράγιο να πάμε σπίτι»

Συνέντευξη παραχώρησε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες της Ρένας Βλαχοπούλου ο Νίκος Ζαχόπουλος και μίλησε για τις τελευταίες στιγμές της μεγάλης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου

Η Ρένα Βλαχοπούλου τι χαρακτήρας ήταν;

Από τη Ρένα αυτό που αποκόμισα ήταν ο σεβασμός που είχε στους συναδέλφους της. Ποτέ δεν θα άκουγες κακή κουβέντα από το στόμα της. Έλεγε πάντα “πρέπει να σκέφτεσαι πώς θα μιλήσεις για έναν άνθρωπο γιατί μέσα από τη δουλειά του τρώει ψωμί. Και με αυτό δεν παίζεις”. Η Ρένα είναι η πιο αξιοπρεπής προσωπικότητα που έχω συναντήσει.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν μπήκα στο δωμάτιό της λίγα λεπτά πριν φύγει από τη ζωή. Της λέω “Ρένα μου, βλέπω είσαι πολύ καλύτερα. Άντε κάνε κουράγιο για να πάμε σπίτι. Πώς νιώθεις;”. Και μου απαντάει “μια χαρά Νίκο μου, μια χαρά”. Τόσο αξιοπρεπής. Και ύστερα από λίγα λεπτά έφυγε από τη ζωή.

Δηλαδή, πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια…

Σαφέστατα. Έμαθα να είμαι αξιοπρεπής από τη Ρένα.Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα. Έκανα μια τρομερά δύσκολη επέμβαση στη σπονδυλική στήλη. Κινδύνευα να μείνω παράλυτος. Την απέφευγα για χρόνια και γι’ αυτό είχα απομακρυνθεί από όλα τα καλλιτεχνικά. Δεν ήθελα να με βλέπουν και να με λυπούνται στην κατάσταση που ήμουν. Ωστόσο πλέον είμαι καλά.”