Ρένια Λουιζίδου: «Ο ηθοποιός που ονειρεύονται οι παραγωγοί, δεν τρώει, δεν πεινάει, δεν διψάει, δεν αρρωσταίνει»

Συντάκτης: Newsroom

26 Ιουνίου 2022 09:20

Ρένια Λουϊζίδου: «Ο ηθοποιός που ονειρεύονται οι παραγωγοί, δεν τρώει, δεν πεινάει, δεν διψάει, δεν αρρωσταίνει»

Η Ρένια Λουιζίδου ήταν καλεσμένη στο Dot του ΣΚΑΙ και μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι ηθοποιοί και τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν στα γυρίσματα και στις πρόβες τους

Η Ρένια Λουιζίδου ανέφερε τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που έχει αντιμετωπίσει η ίδια στο παρελθόν. Όταν είχε πραγματικά σοβαρό πρόβλημα υγείας κι έπρεπε να ολοκληρώσει το γύρισμα και μετά να πάει στο νοσοκομείο.

«Οι συνθήκες στη δουλειά μας είναι πολλές φορές αναξιοπρεπείς. Είναι μια δουλειά, που κακά τα ψέματα υπάρχουν πολλές αδικίες, από τους πιο δυνατούς στους πιο αδύναμους κλπ».

Το πρόβλημα υγείας που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή

«Το 2004 έπαθα μια περιτονίτιδα πάρα πολύ σοβαρή, κινδύνεψα πολύ σοβαρά να πεθάνω. Κόλλησα ένα μικρόβιο σε μια τουαλέτα, σε γύρισμα. Επειδή ήταν καύσωνας, τέλη Ιουλίου, η πρώτη σκέψη όλων ήταν θερμοπληξία, έφτασα 41 πυρετό.

Το χειρότερο είναι ότι πήγα και την άλλη μέρα να κάνω άλλη μία σκηνή γιατί, όπως μου είπαν, έπρεπε να κλείσει το επεισόδιο. Πήγα και μετά το γύρισμα πήγα στο νοσοκομείο. Ήταν απόφαση της παραγωγής»,

«Θα μπορούσα να κινηθώ νομικά σε αυτή την περίπτωση, αλλά δεν το έκανα. Υπήρχε πίεση από το κανάλι, είχαν χάσει τη μπάλα, δεν ήθελαν να μου το κάνουν αυτό. Μου ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι δεν κατάλαβαν πως ήμουν τόσο άρρωστη».

«Ο ηθοποιός που ονειρεύονται οι παραγωγοί, δεν τρώει, δεν πεινάει, δεν διψάει, δεν αρρωσταίνει. Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε σε όλες τις συνθήκες», συμπλήρωσε.