Ρένια Λουϊζίδου: «Προ­σωπικά, δεν είχα κάποιο τρομερό σουξέ, που να μην μπορώ να το διαχειριστώ»

Δημοσιεύθηκε: 13 Φεβρουαρίου 2021 17:45
Ρένια Λουϊζίδου: «Προ­σωπικά, δεν είχα κάποιο τρομερό σουξέ, που να μην μπορώ να το διαχειριστώ»

Η Ρένια Λουϊζίδου σε πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε την ικανοποίησή της για την αποδοχή που έχει το remake του «Καφέ της Χαράς».

Επιστρέψατε δυναμικά, σε μόνιμη βάση, στην κωμική σειρά του ΑΝΤΙ «Το Καφέ της Χαράς», Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

Από τη στιγμή που βρεθήκαμε ξανά, ήταν σαν ένα ριγιούνιον παλιών συμμαθητών. Βέβαια, δεν είχαμε να μιλήσουμε μεταξύ μας 15 χρόνια, απλά η συνθήκη ήταν ίδια. Δηλαδή εγώ να κάνω τη Χαρά, ο Χάρης τον Πώποτα κ.ο.κ. Όλο αυτό είχε
την αμηχανία του, την πλάκα του, αλλά πάνω απ’ όλα την τρυφερότητα του.

Η σειρά πρόκειται να ολοκληρωθεί με το τέλος της σεζόν. Σας στενοχωρεί;

Πάντα στενοχωριέμαι όταν ολοκληρώνεται μια δουλειά. Ειδικά όταν έχει κρατήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, δεν ξέρεις ποτέ πώς έρχονται τα πράγματα. Μήπως την πρώτη φορά που τελείωσε το «Καφέ», που στενοχωρηθήκαμε πολύ, πήγαινε το μυαλό μας ότι 15 χρόνια μετά θα το ξανακάνουμε; Πού ξέρεις ότι δεν θα μας ξαναδείς μπροστά σου να κάνουμε «Το ΚΑΠΗ της Χαράς»; (Γελάει.)

Περιμένατε ότι το κοινό θα συνεχίσει να δείχνει την αγάπη του στη σειρά;

Δεν θέλω να λέω ψέματα. Βλέποντας τις επαναλήψεις της σειράς να σημειώνουν τηλεθέαση, ακόμη και ύστερα από 15 χρόνια, φανταζόμουν ότι ένα μέρος του κοινού θα ενδιαφερθεί και για την καινούργια εκδοχή. Άλλωστε, δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε με την προοπτική ότι δεν αφορά κανέναν. Το αντίθετο.

Η Χαρά είναι ένας από τους τηλεοπτικούς ρόλους που σας έχει σημαδέψει;

Από ηλικία σε ηλικία, αλλάζουν τα γούστα των ανθρώπων. Για παράδειγμα, την τελευταία δεκαετία, οι νεότερες γενιές έχουν ανακαλύψει, μέσω Διαδικτύου, τους «Απαράδεκτους». Παρ’ όλα αυτά, όμως, νομίζω πως η Χαρά είναι ίσως ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος ανάμεσα στην όποια δυσκολία υπήρχε, ήταν στα πρώτα χρόνια της πορείας μου. Ωστόσο, η επιτυχία ή η αποτυχία μπορεί να έχει εύκολη ή δύσκολη διαχείριση ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Προ­σωπικά, δεν είχα κάποιο τρομερό σουξέ, που να μην μπορώ να το διαχειριστώ. Ήταν κυρίως ψιλοπράγματα. Δηλαδή ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου ώστε να μην είναι το ίδιο κ.ο.κ. Επομένως, δεν είδα τον εαυτό μου με άλλα μάτια, επειδή έγινα γνωστή και αγαπη­τή μέσα από την τηλεόραση.

Η Χαρά μαθαίνει για τη σεξουαλική παρενόχληση του Ιάσονα στη Βάλια και τον διώχνει κακήν κακώς. Πόσο οδυνηρό εί­ναι για εκείνη;

Για τη Χαρά το γεγονός ότι ακόμη μία σχέση της κατέρρευσε δεν εί­ναι τίποτα μπροστά στις ενοχές που νιώθει για αυτό που συνέβη στην κόρη της. Είναι πολύ βαρύ για μία μάνα.

Ωστόσο, μητέρα και κόρη θα παραμείνουν ενωμένες, σωστά;

Πρόκειται για δύο γυναίκες οι οποίες έχουν περάσει των παθών τους τον τάραχο σε όλη τους τη ζωή, και παραμένουν ενωμένες και δυνατές. Τίποτα δεν μπορεί να διαλύσει τη βαθιά και ουσιαστι­κή σχέση που έχουν.

Η Χαρά, μετά τον χωρισμό της από τον Ιάσονα, μένει στον άσο. Θα σταθεί ξανά εύκολα στα πόδια της;

Όταν μια γυναίκα αποφασίζει να κρατήσει και να μεγαλώσει μόνη το παιδί της, να πάει σ’ ένα χωριό και να πολεμήσει με τους πά­ντες, μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της.Για τη συγκεκριμένη δεν θα είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, αλλά επειδή είναι η Χαρά θα τα καταφέρει.

Πώς εξελίσσεται η σχέση της Χαράς και του Πώποτα; Η σχέση της Χαράς και του Πώποτα τελείωσε επειδή αποδέχθη­καν ότι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και δεν θα τα καταφέρουν. Π’ αυτόν τον λόγο υπάρχει ανάμεσα τους ένας ανοιχτός λογαρια­σμός. Δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτής της σχέσης. Όμως, τώ­ρα, έχουν μπροστά τους κάτι πολύ μεγάλο και σημαντικό. Τον έρω­τα των παιδιών τους.

πηγή: mytv