Ρεπορτάζ: Πάρτι με ανταλλαγές ζευγαριών (πες το swinging) στην Κρήτη

10 Μαΐου 2019 23:00

Ένα σούπερ σέξι ερωτικό εξαήμερο περνάνε στην Κρήτη 177 ζευγάρια. Όχι συνηθισμένα ζευγάρια, όμως. Κατέφτασαν στην Μεγαλόνησο για να “παρτάρουν” μέσω swinging. Όπου swinging, ανταλλαγή ζευγαριών. Ένα trend που ξεπήδησε -και συνεχίζεται- στις αρχές των 90s, αλλά ήδη απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’60 είχε ξεκινήσει. Όχι στην Ελλάδα, στο εξωτερικό.

Στο διά ταύτα. οι swingers πληρώνουν αδρά για να κάνουν πράξη τις ερωτικές τους φαντασιώσεις. Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι swingers θα περάσουν τις επόμενες μέρες – και νύχτες – σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στη Σταλίδα.

Χλιδή, χρώματα, αρώματα, σαμπάνιες, φρέσκα ψάρια, αφροδισιακά θαλασσινά και θεματικές πιπεράτες βραδιές ανταλλαγής συντρόφων θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Τόνωση για τον τουρισμό

Η άφιξή τους αποτελεί μια τονωτική ένεση στην οικονομία της περιοχής.  Ντόπιοι επαγγελματίες –από εστιατόρια, μπαρ μέχρι καταστήματα εσωρούχων, αξεσουάρ και κομμωτήρια –ευελπιστούν να επωφεληθούν και φέτος από την επίσκεψή τους. Τα περισσότερα από τα ζευγάρια των swingers προέρχονται από τη Λατινική Αμερική. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρίσκονται και τρία ζευγάρια από την Ελλάδα.

Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Τα κιβώτια με τις σαμπάνιες είναι εκατοντάδες για να σβήνουν τη δίψα τους στις σέξι διακοπές τους, ενώ φέτος το μενού περιλαμβάνει και κρητική διατροφή. Ο ξενοδόχος και πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, περιγράφοντας την καθημερινότητα των swingers κατά τη διαμονή τους στο νησί, τόνισε: «Πιστοί στο ραντεβού τους, η επίσκεψή τους έχει γίνει πια θεσμός για την περιοχή μας. Έρχονται για να διασκεδάσουν. Άλλωστε αυτό είναι ο τουρισμός: διασκέδαση. Σηκώνονται συνήθως κατά τις 8-8:30 το πρωί. Άλλοι στη συνέχεια προτιμούν να κάνουν γυμναστική, ενώ άλλοι επιλέγουν να χαλαρώσουν στην πισίνα μέχρι το μεσημέρι. Μετά θα πάνε για το μεσημεριανό τους φαγητό. Το απόγευμα συνεχίζουν συμμετέχοντας σε παιχνίδια με τους ανιματέρ που έχουμε, και η βραδιά προχωράει με ποτό, μουσική και φαγητό. Υπάρχουν και οι θεματικές βραδιές, όπως η «λευκή βραδιά» όπου όλοι είναι ντυμένοι στα λευκά, η «αρχαία ελληνική βραδιά», η «ρωμαϊκή βραδιά» κ.λπ.», σημειώνει ακόμη ο κ. Χαλκιαδάκης. Υπογραμμίζει, δε, πως στους swingers αρέσει πάρα πολύ η κρητική διατροφή.

Στο Ηράκλειο ήδη βρέθηκαν πάνω από 8.000 ξένοι επισκέπτες-επιβάτες τριών κρουαζιερόπλοιων τα οποία έδεσαν στο λιμάνι της πόλης, δίνοντας μια σημαντική ανάσα τόνωσης στην τοπική αγορά, στην οποία έκαναν τα ψώνια και τη βόλτα τους.