Φωτοεπορτάζ: ο γιος της αστρολόγου Βιργινίας Λεούση και ακόμα ένας γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθησαν ως εγκέφαλοι καρτέλ ναρκωτικών

19 Νοεμβρίου 2018 11:01

Μια υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και συζητιέται έντονα τις τελευταίες μέρες: δυο πασίγνωστοι Έλληνες επιχειρηματίες φέρονται ως εγκέφαλοι διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές. Οι δυο Έλληνες συλληφθέντες είναι ο Απόστολος (Τόλης) Λεούσης και ο επιχειρηματίας Βασίλης Σπυριδωνάκος. Ο πρώτος είναι ο γιος της αείμνηστης Αστρολόγου, Βιργινίας Λεούση, η οποία δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή, ενώ ο δεύτερος ένα πολύ γνωστό επιχειρηματικό όνομα.

Τα ταξίδια στο Εκουαδόρ, σύμφωνα με το eReportaz, έγιναν αιτία οι δυο Έλληνες επιχειρηματίες να μπουν στο μικροσκόπιο της Αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), που παρακολουθούσε τις κινήσεις τους εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες:  ο Τόλης Λεούσης είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δυο ταξίδια στον Ισημερινό το τελευταίο διάστημα ενώ είχε φροντίσει να κλείσει και αποθήκη στην Ισπανία προκειμένου να διευκολύνεται στη διακίνηση των προϊόντων του.

Η επιχείρηση, που είναι σε εξέλιξη διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία και από ομόλογες αστυνομικές υπηρεσίες και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα στην Ελλάδα και έξι στο Εκουαδόρ. Στην Ελλάδα έχουν συλληφθεί οι δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, ενώ επίκειται η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου. Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, τα άτομα που συνελήφθησαν στην Ελλάδα φέρεται να είναι αυτοί που οργάνωσαν την αποστολή του φορτίου στη χώρα της κεντρικής Αμερικής. Ο μεν Σπυριδωνάκος είχε μία Μάνδρα στα Σπάτα, ο δε Λεούσης ένα καφέ-εστιατόριο στον Πειραιά. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτίο κοκαΐνης είχε προορισμό την Αυστραλία.

Η παρουσίαση της υπόθεσης έλαβε χώρα, για την ιστορία, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.