Έρευνα: Tα οφέλη της γυμναστικής στην εγκυμοσύνη

Δημοσιεύθηκε: 30/04/2019 14:30
Έρευνα: Tα οφέλη της γυμναστικής στην εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η γυμναστική κατά την κύηση δεν είναι μόνο ασφαλής, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του παιδιού σας από μελλοντική παχυσαρκία. Τα ευρήματα αυτά φαίνεται να είναι πολύ σημαντικά, καθώς ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών αυξάνεται διαρκώς. Αυτά, μάλιστα, ανεξάρτητα απ’ το βάρος της μέλλουσας μαμάς.

«Με βάση τα ευρήματά μας, συνιστούμε στις γυναίκες -ακόμα και σε εκείνες που δεν είναι παχύσαρκες και δεν έχουν διαβήτη- να ασκούνται τακτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή έτσι ωφελούν την μεταβολική υγεία των παιδιών τους», δήλωσε ο Jun Seok Son, επικεφαλής της μελέτης. Βέβαια, η άσκηση απελευθερώνει τις ορμόνες της «ευτυχίας» και αυξάνει την ενέργεια. Έχει χίλια-δυο καλά για εμάς.

Λίγη προσοχή, όμως, σε όσες δεν γυμνάζονται πριν το baby boom. «H έλλειψη άσκησης σε υγιείς γυναίκες μπορεί να εκθέσει τα παιδιά τους στην παχυσαρκία και τις συναφείς μεταβολικές ασθένειες, εν μέρει μέσω της εξασθένησης της θερμογονικής λειτουργίας», δήλωσε ο Son.

Τι άλλο θες για να πας με τις φίλες σου μέλλουσα μανούλα για workout;

.

Όπως και να το δεις… είναι INNOSTAT