Ριάνα: Το «Forbes» την ανακήρυξε ως τη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο

Συντάκτης: Συντακτική ομάδα

10 Ιουλίου 2022 23:54

Μία ακόμη πρωτιά κατέγραψε στο ενεργητικό της η Ριάνα καθώς το «Forbes» την ανακήρυξε ως τη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο στον κόσμο!

Η τραγουδίστρια Ριάνα πήρε τον τίτλο από το περιοδικό «Forbes», το οποίο τρία χρόνια νωρίτερα είχε κάνει το λάθος να τον δώσει στην Κάιλι Τζένερ.

Η περιουσία της 34χρονης σταρ από τα Μπαρμπέιντος αυξάνεται συνεχώς και ήδη ξεπέρασε τα 1,375 δισεκατομμύρια ευρώ! Μάλιστα, θεωρείται δεδομένο ότι οι τραπεζικοί της λογαριασμοί θα… φουσκώσουν ακόμη περισσότερο τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Και αυτό επειδή πρόκειται να κυκλοφορήσει το καινούργιο μουσικό άλμπουμ της. Είναι σίγουρο πως θα πουλήσει πολλά αντίτυπα και ως εκ τούτου, η Ριάνα θα έχει ακόμη περισσότερα έσοδα.

Κατά το «Forbes», η Ριάνα έγινε η πρώτη δισεκατομμυριούχος γυναίκα κάτω των 40 ετών στις ΗΠΑ και φυσικά η πρώτη δισεκατομμυριούχος των Μπαρμπέιντος.

Η καλλιτέχνης, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Ρόμπιν Ριάνα Φέντι, έχει κερδίσει εννέα βραβεία Grammy, ενώ δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά επενδύοντας στους τομείς της μόδας και του μακιγιάζ.

Με βάση τις εκτιμήσεις του οικονομικού περιοδικού, η 34χρονη ερμηνεύτρια οφείλει την τεράστια περιουσία της στην επιχειρηματική δράση της στον χώρο των γυναικείων εσωρούχων και των καλλυντικών.

Το «CNBC» ανέφερε ότι κατέχει το 30% της εταιρίας εσωρούχων «Savage x Fenty». Επιπλέον, είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρίας καλλυντικών «Fenty Skin» και CEO της εταιρίας προϊόντων ομορφιάς «Fenty Beauty».

Η Ριάνα ήταν και επισήμως δισεκατομμυριούχος και η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός στον κόσμο, σύμφωνα με το «Forbes», από το 2021. Η καθαρή αξία της περιουσίας της διάσημης τραγουδίστριας εκτιμήθηκε τότε στο 1,7 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σημειώνεται πως χρίζοντας τη Ριάνα ως τη νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο στον κόσμο, το «Forbes» διόρθωσε το λάθος του να αναδείξει στη θέση αυτή την Κάιλι Τζένερ, το 2019.

Την επόμενη χρονιά υποχρεώθηκε να ανακαλέσει επειδή είχε υπολογίσει λάθος το ύψος της περιουσίας της. Αυτή τελικά δεν ξεπερνούσε τα 900 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 880 εκατομμύρια ευρώ). Ήταν, δηλαδή, λίγο πιο κάτω από το όριο.