Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι μόλις σε 15 λεπτά! – Καρκατζούλης Γεώργιος Χειρουργός ΩΡΛ , Πλαστικος Προσώπου

11 Ιανουαρίου 2019 17:11

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) Πλαστικος Προσώπου Καρκατζούλης Γεώργιος

Ρινοπλαστική σε 15′ λεπτά ! Ακούγεται επιστημονική φαντασία και όμως είναι γεγονός. Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λύση στην εικόνας μιας μύτης χωρίς τα μειονεκτήματα του χειρουργείου.

Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή, πρωτοποριακή μέθοδο με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το πρόβλημα μιας δύσμορφης μύτης άμεσα, ανώδυνα, με μικρό κόστος και μεγάλη ασφάλεια.

Τι είναι λοιπόν η ρινοπλαστική xωρίς xειρουργείο;

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να διορθώσουμε πολλές δυσμορφίες της μύτης χρησιμοποιώντας ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού οξέως !

Αφορά μύτες με ήβο δηλαδή «καμπούρα» ή προβλήματα συμμετρίας αλλά και μύτες που έχουν χειρουργηθεί ήδη και παρουσιάζουν μετεγχειρητικές δυσμορφίες.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της Πλαστικής Μύτης χωρίς χειρουργείο;

Πρέπει να τονίσουμε ότι για να έχουμε ένα όμορφο και ασφαλές αποτέλεσμα πρέπει να αποφεύγουμε υπερβολές και να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες.

Η φιλοσοφία αυτής της τεχνικής στηρίζεται στην αναγνώριση των σημείων του σκελετού της μύτης τα οποία παρουσιάζουν „ βαθουλώματα“ και στη συνέχεια τα γεμίζουμε χρησιμοποιώντας ενέσιμο εμφύτευμα Υαλουρονικού.

Μπορεί η τεχνική αυτή να εφαρμοστεί σε κάθε μύτη ;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι ασθενείς που έχουν καλή αναπνευστική λειτουργία και μέτριου βαθμού δυσμορφίες του σκελετού της ρινός. Συγκεκριμένα, άτομα με μικρή ή μέτρια ‘καμπούρα’, μέτριες δυσμορφίες στην άκρη ή τη βάση της μύτης αποτελούν ιδανικούς υποψηφίους.

Ασθενείς που έχουν προβλήματα με στραβό διάφραγμα, υπερτροφικές ρινικές κόγχες ή λοιπά ανατομικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την Κλασική Μέθοδο Ρινοπλαστικής.

Από ποια ηλικία και μετά ενδείκνυται ;

Η ρινοπλαστική με χρήση Υαλουρονικού μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με δυσμορφία ρινός ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών, όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του ρινικού σκελετού.

Ποιά είναι η διαδικασία; Πονάει;

Η Ρινοπλαστική Χωρίς Χειρουργείο είναι μια επέμβαση απλή η οποία γίνεται κατά κύριο λόγο στο ιατρείο.
Είναι μια διαδικασία σχετικά ανώδυνη καθώς προηγείται η χρήση αναισθητικής κρέμας σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία. Συγκεκριμένα κατά την επέμβαση ύστερα από την τοπική αναισθησία κάνουμε με τη βοήθεια μιας πάρα πολύ λεπτής βελόνης (NO PAIN NEEDLE) την εμφύτευση του Υαλουρονικού. Τις επόμενες ημέρες μετά την εφαρμογή μπορεί να υπάρχει μέτρια ευαισθησία στην περιοχή τοποθέτησης του υαλουρονικού η οποία όμως ανταποκρίνεται σε ήπια παυσίπονα και υποχωρεί σύντομα.

Πόσο χρόνο διαρκεί η διαδικασία; Τι πρέπει να κάνω μετά;

Η όλη διαδικασία, αν εξαιρέσουμε την αναμονή για την αναισθητική κρέμα, διαρκεί 15 λεπτά (Ρινοπλαστική σε 15΄) και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Μετά τη θεραπεία συνήθως απαιτείται η εφαρμογή πάγου τοπικά. Άμεσα μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανιστεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή έγχυσης λόγω των ενέσεων, ο οποίος όμως υποχωρεί σε 24-48 ώρες το πολύ και μπορεί να καλυφθεί εύκολα π.χ. με makeup. Τυχόν οιδήματα ή εκχυμώσεις αν εμφανιστούν έχουν να κάνουν με την ευαισθησία του δέρματος, είναι σπάνια και διαρκούν μόνο λίγες ημέρες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της Ρινοπλαστικής με Υαλουρονικό οξύ;

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι αρκετά μεγάλη αφού συνήθως χρειάζεται μια μικρή συντήρηση κάθε ενάμισυ με δυο χρόνια ανάλογα βέβαια και με το πρόβλημα.

To Yαλουρονικο οξύ δεν είναι μόνιμο υλικό αλλά απορροφάται βαθμιαία από το σώμα.
Στην περιοχή της μύτης απορροφάται σε ποσοστό περίπου από 5% μέχρι 15 % τον πρώτο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι μετά από έναν χρόνο δεν εξαφανίζεται το Υαλουρονικό που έχουμε βάλει στην περιοχή της μύτης αλλά παραμένει στη θέση του ποσοστό άνω του 80%.

Είναι ασφαλής η επέμβαση της Ρινοπλαστικής με Υαλουρονικό ;

Η ρινοπλαστική µε υαλουρονικό είναι πολύ ασφαλής αρκεί να γίνεται από τα χέρια έμπειρων και κατάλληλα καταρτισμένων ρινοχειρουργών. Στην ασφάλεια της επέµβασης παίζουν το ενέσιµο εµφύτευµα και η άριστη γνώση και η μεγάλη εμπειρία του Ωτορινολαρυγγολόγου-πλαστικού προσώπου.

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία αδρανής κάτι που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αντιδράσεις, ούτε δημιουργεί φλεγμονές. Επίσης δεν παρουσιάζει τάσεις μετατόπισης, οπότε εκεί που εµφυτεύεται εκεί παραμένει, διατηρώντας το επιθυμητό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ενέσιμο Υαλουρονικό απορροφάται πάρα πολύ αργά από τον οργανισμό και λόγω της σύστασής του έχει ένα τεράστιο πλεονέκτηµα:

Είναι το ΜΟΝΟ ΕΝΕΣΙΜΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ που έχει ΑΝΤΙΔΟΤΟ που ονομάζεται ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΔΑΣΗ !

Με απλά λόγια η εφαρμογή του ενέσιμου Υαλουρονικού είναι ιδιαίτερα ασφαλής διότι η αποκατάσταση γίνεται σε πραγματικό χρόνο και είναι το μόνο εμφύτευμα που έχει αντίδοτο. Αυτό σημαίνει ότι αν το αποτέλεσμα της διόρθωσης δεν είναι ικανοποιητικό ή υπάρξει κάποια επιπλοκή τότε μπορούμε να διαλύσουμε άμεσα το υλικό !

Η μοντέρνα μη χειρουργική ρινοπλαστική των 15΄ είναι λοιπόν μια καταπληκτική και ασφαλής δυνατότητα για μια συμμετρική και όμορφη μύτη !

Ο χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος (ΩΡΛ) Καρκατζούλης Γεώργιος ειδικεύθηκε και εξειδικεύθηκε για οκτώ χρόνια στην Ωτορινολαρυγγολογία, χειρουργική κεφαλής και τραχήλου και πλαστική προσώπου σε κορυφαία κέντρα της Γερμανίας. Το πλήρες βιογραφικό του έχει δημοσιευτεί στο έγκριτο WhoiswhoGreece. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Καλαμάτα, Μητροπέτροβα & Χρυσάνθου Παγώνη 9.

2721403010 6936025771

https://www.karkatzoulisorl.gr/el/

https://www.whoiswhogreece.com/georgios-karkatzoulis/