Ρούλα Κορομηλά: Αυτό είναι το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει

Συντάκτης: Newsroom

24 Ιουλίου 2022 14:28

Ρούλα Κορομηλά: Αυτό είναι το αυτοάνοσο νόσημα από το οποίο πάσχει

Η Ρούλα Κορομηλά απέχει τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση και επίσης σπάνια κάνει κοσμικές εμφανίσεις.

Ωστόσο, έχει βρει τον τρόπο να επικοινωνεί με το φανατικό της κοινό που την ακολουθεί εδώ και χρόνια σε κάθε της βήμα.

Η παρουσιάστρια συχνά δημοσιεύει στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και διατηρεί έτσι μια συχνή επαφή με τους θαυμαστές της.

Στο παρελθόν, η Ρούλα Κορομηλά είχε παραδεχτεί πως πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, η οποία ονομάζεται «ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσίτιδα».

Ωστόσο, μέσα στα χρόνια αποφεύγει τις δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πως την ταλαιπωρεί η συγκεκριμένη νόσος.

«Το 2007 ενώ είχα ξεκινήσει την συνεργασία μου με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παρουσίασα προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα άρχισα να αισθάνομαι έντονη μυϊκή αδυναμία, αδικαιολόγητη κόπωση, απώλεια βάρους πόνους στις αρθρώσεις (αρθραλγείες), δυσκολία στην αναπνοή με αποτέλεσμα να εισαχθώ στο νοσοκομείο Metropolitan τον Μάιο του 2007 όπου παρέμεινα για περίπου δύο μήνες. Μέσα μετά την εισαγωγή μου στο Νοσοκομείο, μου χορηγήθηκαν ενδοφλεβίως, υψηλές δόσεις κορτιζόνης και μετά από μία δαιδαλώδη διαδρομή με πολλές επώδυνες εξετάσεις που διήρκησαν περίπου 15 μέρες, οι γιατροί μου κατέληξαν στη διάγνωση της ασθενείας μου, η οποία είναι το αυτοάνοσο νόσημα “ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσίτιδα”.

Το νόσημα αυτό, αρκετά σπάνιο στην εμφάνισή του, χαρακτηρίζεται από φλεγμονώδεις αλλοιώσεις του μυϊκού συστήματος, είναι χρόνιο νόσημα με υφέσεις και εξάρσεις, μη θεραπεύσιμο και απαιτεί συνεχή και δια βίου ιατρική παρακολούθηση. Αυτό σημαίνει συχνές εισαγωγές μου στα Νοσοκομεία για την θεραπευτική αγωγή η οποία, λόγω των ισχυρών φαρμάκων και υψηλών δόσεών τους, έχει πολλές και επίπονες παρενέργειες στον οργανισμό μου, όπως ενδεικτικά αδυναμία κίνησης και μυϊκούς πόνους. Κυρίως, όμως και επιπροσθέτως, οι υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας κορτιζόνης έχουν σαν αποτέλεσμα παρενέργεια και αλλοίωση της εμφάνισής του ασθενούς», είχε αναφέρει στο παρελθόν η Ρούλα Κορομηλά για το πρόβλημα υγείας της.