Ρούλα Πισπιρίγκου: «Άσπλαχνη, σκληρή και ανάλγητη» την χαρακτηρίζει η εισαγγελική πρόταση

Συντάκτης: Newsroom

8 Σεπτεμβρίου 2022 17:45

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Άσπλαχνη, σκληρή και ανάλγητη» την χαρακτηρίζει η εισαγγελική πρόταση

Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της εισαγγελικής πρότασης για την Ρούλα Πισπιρίγκου αποκάλυψε η εκπομπή T-live.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η Γιώτα Κηπουρού η εισαγγελική πρόταση αποτελείται από 37 σελίδες μέσα στις οποίες ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει την Ρούλα Πισπιρίγκου, «άσπλαχνη, σκληρή και ανάλγητη».

Στη συνέχεια της εισαγγελικής πρότασης, ο εισαγγελέας υπογραμμίζει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε προαποφασίσει να σκοτώσει την Τζωρτζίνα, κάτι το οποίο έπραξε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, Αγλαϊα Κυριακού, χορηγώντας στο παιδί της κεταμίνη.

Ωστόσο μερικούς μήνες πριν, τον Απρίλιο του 2021 είχε προσπαθήσει να σκοτώσει το παιδί της αποφράζοντας τις αεροφόρους οδούς, δηλαδή το στόμα και τη μύτη.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα το T-live για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για την Τζωρτζίνα, η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη ήταν τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο με τον οποίο μπορεί να πεθάνει ένας άνθρωπος.

Στο αίμα της Τζωρτζίνας η κεταμίνη ήταν 6,5 μg/ml, ενώ η ποσότητα που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο είναι 2,4 μg/ml.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της Τζωρτζίνας προτείνει ο εισαγγελέας

Ένα βήμα πριν καθίσει στο «εδώλιο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Κι αυτό καθώς ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης, εισηγήθηκε προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την παραπομπή της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου  σε δίκη για τα βαρύτατα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ταυτόχρονα εισηγήθηκε την παράταση της προσωρινής κράτησης της 33χρονης κατηγορούμενης, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού από την περασμένη Άνοιξη.

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή όχι της κατηγορούμενης στο «εδώλιο» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, έχει το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα αποφανθεί για το ζήτημα με βούλευμα τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς βρίσκεται και η δεύτερη ανάκριση με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και της Ίριδας. Μόλις η 35η ανακρίτρια ολοκληρώσει την εξέταση των μαρτύρων, θα αποστείλει κλήση σε απολογία στην 33χρονη κατηγορούμενη προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις που της αποδίδονται και φέρεται να έχει τελέσει σε βάρος των ίδιων της των παιδιών.

Υπόθεση Πάτρας: τι απαντά ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης για τη μήνυση από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης έδωσε τη δική του απάντηση στην μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος του τα μέλη της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο γιατρός της Τζωρτζίνας, Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου της Πάτρας μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με την μήνυση που δέχτηκε.

Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, ο Ανδρέας Ηλιάδης αναφέρει ότι έκανε το καθήκον του. Και κράτησε στη ζωή τη Τζωρτζίνα. «Εγώ έκανα το καθήκον μου. Στάθηκα με όλη μου την δύναμη δίπλα στην Τζωρτζίνα και την κράτησα στην ζωή μαζί με την ομάδα μου. Όταν το παιδί πολεμούσε διασωληνωμένο για την ζωή του, έναν ολόκληρο μήνα στην ΜΕΘ Παίδων».

Η μήνυση από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατατέθηκε για συκοφανστική δυσφήμιση. Καθώς ο γιατρός είχε αναφέρει πως οι οικογένεια του παιδιού, της μικρής Τζωρτζίνας, δεν το επισκεπτόταν στην εντατική κατά τη νοσηλεία του. Οι συγγενείς αναφέρουν χαρακτηριστικά, πως ο ίδιος ο γιατρός δεν τους επέτρεπε να το βλέπουν λόγω covid.

Από τη δική τους πλευρά, η αδελφή, η μητέρα, ο πατριός και ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσαν από κοινού τη μήνυση εναντίον του γιατρού. Ενώ ισχυρίζονται πως πήγαιναν στο νοσοκομείο να δουν το παιδί. Όμως ο ίδιος ο Ανδρέας Ηλιάδης – όπως λένε – τους έδιωχνε. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εμείς – και οι δύο οικογένειες – ήμασταν κάτω στο γρασίδι. Αφού ο κ. Ηλιάδης μας έδιωχνε από πάνω και μας έλεγε, ότι εκεί δεν είναι πανηγύρι να κάθεστε όλοι απέξω». Υποστηρίζουν οι συγγενείς της Πισπιρίγκου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Παράλληλα και ο Μάνος Δασκαλάκης έχει καταθέσει μήνυση κατά του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση.