Μη με φας, φόρεσέ με: μια πεντανόστιμη επίδειξη μόδας με σοκολάτα (φωτογραφίες)

Δημοσιεύθηκε: 22 Φεβρουαρίου 2019 16:53
Μη με φας, φόρεσέ με: μια πεντανόστιμη επίδειξη μόδας με σοκολάτα (φωτογραφίες)
Ενώ είμαστε με το ένα πόδι στο Μιλάνο, όπου πραγματοποιείται η Εβδομάδα Μόδας της Ιταλίας, τα «νόστιμα» νέα -και μοδάτα uber alles- μας έρχονται απ’ το Βέλγιο. Στο διά ταύτα όμως. Δεκατρία σύνολα φτιαγμένα από σοκολάτα παρουσιάστηκαν σε ντεφιλέ,  στο ετήσιο Salon du Chocolat στο Βέλγιο, που φιλοξενεί εκδηλώσεις για την βελγική σοκολάτα, «την καλύτερη στον κόσμο».

Ο βέλγος σοκολατοποιός Φρεντερίκ Μπλοντέελ, που ψηφίστηκε ο καλύτερος των Βρυξελλών από τον γαστρονομικό οδηγό Gault Millau, συνεργάσθηκε με έναν περουβιανό σχεδιαστή για να δημιουργήσουν μία τουαλέτα αλά Κλεοπάτρα στολισμένη με κομμάτια σοκολάτας. Απολαύστε τα!

 

Πολλή δουλειά

Ορισμένοι σχεδιαστές πέρασαν εβδομάδες ράβοντας χιλιάδες κομμάτια σοκολάτας στα σύνολά τους. Μάλιστα, μία τουαλέτα του ντουέτου Ζαν-Κριστόφ Ουμπέρ και Τζιοβάνι Μπαζιόλο ήταν σχεδόν ολόκληρη φτιαγμένη από σοκολάτα.

«Υπάρχει ατσάλι και πολυστυρένιο αλλά όλα είναι καλυμμένα με σοκολάτα και με κακάο. Στο φόρεμα αυτό υπάρχουν 5 κιλά σοκολάτας, πάνω κάτω, και 3 κιλά κακάο» , λέει ο Ζαν-Κριστόφ Ουμπέρ.

TIP

Η προσθήκη μεγάλης ποσότητας σκόνης κακάου δημιούργησε μία ξηρή σοκολάτα, εξηγεί ο σοκολατοποιός. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος να δούμε ένα ρούχο να λιώνει στη πασαρέλα κάτω από τα φώτα των προβολέων.

EXTRA TIP

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ρούχα φτιαγμένα από σοκολάτα. Το επισημαίνουμε, όμως και σας τα παρουσιάζουμε γιατί τελικά, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, η σοκολάτα είναι το πλέον… φορέσιμο υλικό απ’ όλα!

Ντονατέλλα Αδάμου