Σάλος και στο εξωτερικό με τις επιθέσεις στο ελληνικό θέατρο! Τι υποστηρίζουν οι New York Times, τι λένε για Λιγνάδη

Δημοσιεύθηκε: 18 Φεβρουαρίου 2021 08:50
Σάλος και στο εξωτερικό με τις επιθέσεις στο ελληνικό θέατρο! Τι υποστηρίζουν οι New York Times, τι λένε για Λιγνάδη

Μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού έχουν φτάσει οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για κάθε μορφής βία.

Οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο με τα τελευταία τεκταινόμενα και ειδικά τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο ξένος Τύπος κάνει λόγο για “θεμέλια που τρίζουν στο Εθνικό Θέατρο”.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα The New York Times σε άρθρο της αναφέρεται στο συγκεκριμένο ζήτημα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το άρθρο αναφέρει! “Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος, αρνήθηκε αυτές τις αναφορές”.

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται αναφορά και στη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελία αλλά στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το ΣΕΗ με επικεφαλής τον πρόεδρο του, ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα που δίνει αγώνα για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού μαζί με μια ομάδα αξιόλογων καλλιτεχνών.

Αναφέρονται δε και συγκεκριμένα περιστατικά και ονόματα ανθρώπων που έχουν εξομολογηθεί τις ιστορίες του αλλά και κάποιων που έχουν καταγγελθεί.

Αυτό που φαίνεται πως προκαλεί εντύπωση στον διεθνή Τύπο είναι η στάση που έχει κρατήσει το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ εντοπίζουν πως το κύριο πρόβλημα για τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, είναι ότι πολλές από τις παραβάσεις χρονολογούνται από χρόνια και η δίωξη μπορεί να περιορίζεται από το καταστατικό της χώρας.

Δώστε σε ζωή σε αυτό που ονειρεύεστε με τα έπιπλα GAND.